В китайската патентна агенция CNIPA се появи патент на сгъваем смартфон от Xiaomi. Foldable устройството издава визията на модел, който ще се конкурира с актуалните Samsung Galaxy Fold и Huawei Mate X. От изображенията става ясно, че от смартфона ще изскача блок с 5 камери. По този начин, в зависимост от това как държите смартфона, с него можете да снимате стандартни снимки или селфита. Камерите, батерията и хардуера ще се намират в по-дебелата лява част

Ще припомним, че изборът на 5 сензора не е случаен. Неотдавна китайският гигант анонсира своя Xiaomi Mi CC9 Pro при който камерите са точно 5 на брой. Там основният сензор е 108MP с апертура f/1.7, широкоъгълен на 117° с 20MP, 2MP макро с минимално фокусно разстояние 15мм, 5MP за 5х оптично и 50х хибридно приближаване и 12MP аналог на 50мм обектив за портретна фотография.

 

 

По всяка вероятност при появата си на бял свят сгъваемото „Шауми“ ще носи името Xiaomi MIX Flex. Всъщност концепцията на сгъваемите дисплеи се очаква да стане тренд във високият клас през 2020г., защото в близкото бъдеще предстои да видим и други премиери като  Oppo Foldable Phone, Motorola Razr 2019 и LG Bendi.

 

Вижте видео ревюто на Huawei Mate X