Неотдавна от публикуван в китайската патентна агенция (CNIPA) стана ясно, че Xiaomi разработва смартфон със сгъваем дисплей и 5 камери, а днес пък китайският технологичен гигант изненада феновете си с поредната меко казано интересна и нестандартна джаджа в асортимента си. 

 

 

Аквариумът се свързва чрез Bluetooth със смартфона ви. Посредством специален датчик той измерва качеството на водата в която плуват рибките и когато дойде време за смяната ти, смартфонът ви ще изпрати уведомление. Още една от интересните Smart функции е автоматичното хранене на рибките, като то може да става и от разстояние, отново с помощта на смартфона ви. Аквариумът има сложна система от филтри, кварцови гранули и нитрифициращи бактерии. Подаването на кислород става автоматично на предварително зададена база с броя на рибките които плуват в аквариума. Това става отново чрез смартфона ви, същото както и регулирането на температурата на водата

 

.

Smart аквариумът ще се предлага в две версии с 15 литра и с 30 литра обем, като цените им в Китай са $71 и 100$. Аквариумът е направен на модулен принцип, което позволява при повреда лесно и бързо всеки отделен компонент да се замени.

 

 

В аквариума има водоустойчива LED подсветка с различна тоналност. Още нещо нестандартно при аква джаджата на Xiaomi e, че върху него живеят истински растения, които няма нужда да поливате. Заради филтъриращата водата в аквариума система, растенията са постоянно във влажна среда. Чудесна идея за подарък на приятел, който обича животните и растенията, но няма време или забравя да се грижи за тях. Този аквариум ще свърши всичко вместо него, на време.

 

Прочетете още: Процесорът Qualcomm Snapdragon 865 ще бъде представен на 3 декември