Не са единици случаите, когато хора откриват случайно скрити камери в хотели, офиси, апартаменти под наем и други места на които не искат да бъдат снимани без тяхното позволение. А замисляли ли сте се, колко камери пък все още си стоят скрити и не знаем за тях? Китайският технологичен гигант Xiaomi, който произвежда какви ли не интересни устройства, този път ни изненада с такова, с което можем да открием почти всяка скрита от окото ни камера.   

 

 

Smoovie Multifunctional Infrared Detector е съвсем компактен мултифункционален детектор. който за отрицателно време може да открие дали има и къде точно са скрити камери около вас. Принципът на работа е на базата на инфрачервена светлина, която без проблем локализира обективите на камерите.

 

 

Xiaomi са намерили и още едно полезно приложение на своята джаджа. Тя има вграден вибриращ модул и жироскопичен сензор. Когато сте закачили Smoovie на чантата си, дръжката на вратата или на друго място, при долаване на най-малкото движение, джаджата започва да вибрира и да издава звуков сигнал, който ще ви предупреди, че се случва нещо нередно.

 

 

Устройството има батерия с 230mAh заряд, който му е достатъчен за денонощие търсене на камери или за 72 часа в режим за отчитане на движение. Зареждането става посредством micro USB порт. Цената на Smoovie Multifunctional Infrared Detector е съвсем достъпна. В Китай той ще се предлага за 14$.

 

Прочетете още статията: 5 смартфона, подходящи за подарък за Свети Валентин