Xiaomi вече представиха първото си устройство с този бранд, като за няколко месеца Pocophone F1 се превърна в голям хит сред потребителите. Основната причина е, че устройството предлага характеристики от най-високия ценови клас, но на по-изгодна цена. Премиерата на смартфона бе преди година, което накара феновете на Xiaomi да започнат да си задават въпроси дали ще видим наследник на Pocophone F1. В крайна сметка се оказва, че компанията работи над нов модел.

 

Информацията не потвърдена лично от Aлвин Тце, който е шеф на глобалните операции на Xiaomi. От него разбираме, че Pochophone F2 ще бъде представен през следващата година. Едва ли е изненадващо, че Алвин Тце не пожела да коментира конкретните технически спецификации, съобщава gsmarena. Първият модел дебютира през август, което означава, че ако Xiaomi следват същата стратегия вероятно ще представят Pocophone F2 през лятото на 2020г.

 

 

Най-вероятно Xiaomi Pocophone 2 ще предложи поликарбонатно тяло, както своя предшественик. Това ще е гаранция за изгодната цена. Можем да очакваме също безрамков дисплей с Full HD+ резолюция. Интеграцията на Qualcomm Snapdragon 855+ ще гарантира впечатляваща производителност, както и поддръжка на 5G мрежи. Teхнологичното събитие CES 2020 ще се проведе в първите дни на януари и е добра възможност да научим повече за плановете на Xiaomi през 2020г.

 

Oще от Digital: Xiaomi вече са четвъртият най-голям производител на смартфони в света