Xiaomi обръщат все по-голямо внимание на камера технологиите в своите смартфони. Компанията представи един от първите модели със 108МР сензор и продължава да инвестира внушителни ресурси. В интернет изтекоха данни от патент на Xiaomi, който описва любопитен дизайн на смартфон, особено в задния корпус.

Идеята на компанията е на гърба да позиционира модул, чиято големина ще надвишава камерите в другите смартфони на пазара. Документите регистрирани в Световната организация за интелектуална собственост (WIPO) разкриват, че Xiaomi тестват три различни дизайна на устройството.

Снимки публикувани от LetsGoDigital ни показват и как би изглеждал първият смартфон с атрактивният дизайн. Eдно от изображенията разкрива модул, който наподобява Samsung Galaxy S21 и включва четири отделни сензора, разположени във вертикална ориентация.

Най-големият сензор е в горната част, като перископската камера е позиционира в долната част. Отпред ни очаква стандартен дизайн, който включва малък отвор за селфи камерата в средата на дисплея.

 

 

Китайският производител експериментира и с версия на смартфона, която разполага с три сензора, като единия от тях е видимо по-голям от останалите. Xiaomi разработват и още една конфигурация, която има четири камери на гърба, които са различни от оригиналната версия. Техническите спецификации не са известни.

Информацията е фокусирана предимно върху дизайните, над които работи Xiaomi. Teхнологиите за безжично зареждане ще имат все по-важно значение за компанията и вероятно първият модел с нетрадиционно голям камера модул също ще се възползва. Премахването на портовете за зареждане е концепция, която може да стане реалност през 2022г.

По всичко личи, че Xiaomi ще продължат активно да разработват нови концепции, с които да направят смартфоните си по-атрактивни на световния пазар.

 

 

 

Още от Digital: Xiaomi искат да произвеждат собствени процесори за смартфони