Xiaomi вече се утвърдиха като един от водещите производители на смартфони с Android в света. Компанията обръща специално внимание на средния и бюджетния ценови клас. Въпреки това атрактивните предложения на китайския бранд постепенно му позволяват да има все по-силно присъствие и в премиум сегмента. Xiaomi са привлечени от идеята да предложат на своите клиенти устройства, които имат безрамкови дисплеи, които заемат цялото пространство в предната част.

 

 

Компанията вече е патентовала на свое име дизайн на мобилно устройство, което има две селфи камери вградени в самия дисплей. Данните са пбуликувани от WindowsUnited  и описват метод за поциониране на сензорите в екрана без това да влияе на функционалността и на тъчскрийна. За да постигнат този ефект Xiaomi предвиждат вграждането на допълнителен компонент в дисплея на смартфоните, който улавя, пренасочва и регулира светлнните лъчи.

 

 

Преминаването към опдобен дизайн ще гарантира, че в предната част няма да има никакви отвори и прорези за камерите. Така потребителите ще могат да се наслаждават на още по-добри съотношения между екрана и тялото. Технологията се очаква да намери място и в устройствата на другите водещи производители с Android. Времето ще покаже дали Xiaomi ще успеят да изпреваряват своите конкуренти с премиерата на първия подобен модел през 2020г.

 

Oще от Digital: Xiaomi става все по-сериозен конкурент на Samsung и Apple в Европа