Xiaomi официално представиха първия си смарт часовник, който е кръстен с името Mi Watch. Първото нещо, което ще ви направи впечатление е квадратния дизайн със заоблени краища. Тази визия е позната на потребителите от Apple Watch. Новото устройство работи под управлението на Wear OS и разполага с 1.78-инчов AMOLED дисплей с плътност на пикселите от 326ppi. Батерията е с мощност от 570mAh и гарантира 36 часа време за работа с едно зареждане.

 

 

Високата производителност на смарт часовника ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon Wear 3100 процесор, който е допълнен от 1GB RAM. Вградената памет е 8GB, съобщава TheVerge. Опциите за свързване са стандартни и включват Wi-Fi, Bluetooth и NFC. Предвидена е и възможност да се използва eSIM карта, която добавя 4G свързаност. Xiaomi са разработили и потребителски интерфейс името MIUI Watch, който допълва платформата Wear OS.

 

 

Устройството предлага достъп до няколко приложения на компанията, сред които Tasks, Recorder, Notes, както и собствен онлайн магазин. Xiaomi Mi Watch вече се продава на китайския пазар, като до дни стартират продажбите и на премиум версия с метална каишка и корпус от неръджаема стомана. Базовата версия на смарт часовника струва $185, докато по-скъпия модел ще е наличен за около $290. Засега няма данни за премиерата в Европа.

 

Още от Digital: Защо популярността на смарт часовниците и фитнес гривните ще нараства