Повечето от вас познават добре смартфона Xiaomi Mi Note 10 Pro, който през 2019г. се превърна в топ флагман на бранда и бързо събра фенове от целия свят. Ще ви припомним, че това беше първият смартфон със 108MP камера и до ден днешен е на 6 позиция в топ 10 класацията на DXOMark за най-добри камерафони.

 

 

До този момент флагманът на Xiaomi имаше са малко по-слаба версия без "Pro" в края на името, но не и бюджетен вариант. Такъв очакваме да се появи съвсем скоро, а вече Интернет не липсват и рендъри с визията му, концептуални 3D графики и различни течове на информация. Последният, който можем да смятаме за възможно най-достоверен, идва от доказалият се инсайдър Sudhanshu Ambhore. В Twitter акаунта си, той публикува информация за смартфон Xiaomi M2002F4LG, който предполага, че ще е бъдешият Mi Note 10 Lite.

От публикацията става ясно, че смартфонът ще има 6.47" дисплей и процесор Snapdragon 730G. ЩЕ се захранва от батерия с 5260mAh заряд и ще има в комплект бързо 30W зарядно. Смартфонът ще работи под операционна система Android 10 и ще има общо 5 или 4 камери върху гърба си (след малко ще разберете, защо даваме два варианта). 108MP сензор на флагмана Mi Note 10 е заменен при Lite версията от 64MP. Помощните камери две по 8MP, една 5MP и една 2MP. Така публикуваха информацията и много технологични медии по света.

Ние от Digital.bg обаче винаги проверяваме това което публикуваме и в Twitter акаунта на Sudhansu1414 открихме, че има промяна в първоначалната информация, която е дал и всички са цитирали. По думите му, източникът от който е набавил информацията за Xiaomi Mi Note 10 Lite казва, че камерите не са 5, а 4 на брой. Тоест единият 8MP сензор е излишен. И това е съвсем логично за хората, които познават съвременните смартфони. Нашето предположение е, че сензорите ще са - основен в добра апертура, телефото с оптично приближаване, широкоъгълен и помощен, който мери дълбочина при снимки с "Ефект Боке". 

 

 

В заключение ще кажем, че при така наречените лийкове е трудно да се определи, кое е на 100% истина и кое не е. Едно обаче е сигурно - ще разберем всички подробности за Mi Note 10 Lite в денят на премиерата му, която е планирана за идния месец.

 

 

Прочетете още статията: Световната здравна организация (СЗО) ще представи собствено COVID-19 приложение за смартфони