Концепцията за практичен смартфон с гъвкав дисплей, който се продава на достъпна цена набира все по-голяма популярност. Въпреки конкуренцията на компаниите, обаче е необходимо да мине още време преди да видим премиерата на подобни устройства. Xiaomi сега представиха най-новия си смартфон, който се казва Mi Mix Alpha и определено впечатлява със своя уникален дизайн. Устройството има "Surround Screen", който буквално поглъща целия корпус и го превръща в екран.

 

 

Xiaomi Mi MIx Alpha е първият по рода си смартфон с подобна визия, като почти всяка част от него е интерактивна повърхност. Според официалните данни на компанията съотношението на екрана и тялото достига до внушителните 180.6%. От Xiaomi вярват, че бъдещето на мобилната индустрия е в революционните дизайни и поддръжката на 5G технологията. Новият модел е най-доброто доказателство и също така има олекотен корпус, който е изграден от титаниева сплав, предаде Engadget.

 

 

Впечатляващите характеристики не спират дотук, тъй като смартфона има 108МР камера, която прави снимки с резолюция от 12.032х9024 пиксела. Xiaomi Mi Mix Alpha разполага с още един 20МР Ultra-Wide обектив с възможно за макро фотография и 12МР телефото камера с 2х оптичен зуум и PD фокус. Нетрадиционният форм фактор премахва предната селфи камера и физическите бутони. Смартфонът работи с Qualcomm Snapdragon 855+ процесор с 12GB RAM и има 512GB вградена памет. Цената ще е около €2560,

 

 

 

 

Още от Digital: Xiaomi разработват смартфон, който се зарежда от соларни панели