Следващият гъвкав смартфон на Xiaomi ще се продава на пазара преди края на годината. Това ще допринесе за конкуренцията и поевтинявaнето на устройствата с този дизайн. Според някои анализатори всъщност ще видим няколко различни модела с екрани, които се сгъват до края на 2021г. Един от най-интересните смартфони, над който се работи усилено е Xiaomi Mi MIX 4.

Бъдещите собственици ще могат да се възползват от впечатляващи иновации по отношение на хардуера, дизайна и технологиите, които поддържа смартфона. Очаквният капацитет на батерията ще бъде 5000mAh, като Xiaomi Mi MI 4 ще предложи опция за 120W жично бързо зареждане, както и 80W безжично захранване, с което ще превъзхожда своите конкуренти.

 

 

Информацията потвърждава предходни доклади от 3C сертификация, които разкриват, че гъвкавия смартфон ще има две батерии със заряд от 2430mAh. Xiaomi Mi MIX 4 ще бъде позициониран в премиум сегмента и също така ще се отличава с камера, която е вградена в самия екран. Все още е твърде рано, за да коментираме резолюцията и другите функции за мобилна фотография.

Китайският производител вероятно ще използва 5-нанометровия Qualcomm Snapdragon 888 Pro процесор, за да гарантира оптимална производителност и ниска консумация на енергия. Xiaomi ще се откажат от 2K дисплея и ще заложат на стандартната Full HD+ резолюция, за да намалят цената на устройството, което ще работи още с MIUI 13.

 

Още от Digital: Xiaomi Mi MIX 4 ще има камера вградена в дисплея