Xiaomi подготвят няколко атрактивни премиери на нови смартфони през втората половина на годината. Компанията ще представи и модели с гъвкави дисплеи, които да допълнят Mi Mix Fold. С голям интерес се очаква и следващият представител на Mi Mix серията от иновативни устройства.

Новият модел ще се казва Xiaomi Mi MIX 4 и може да бъде показан официално още преди края на август. Наближаващата премиера е свързана и с получаване на необходимите сертификати от регулаторите в различните страни. От GizChina ни съобщават, че няколко версии на смартфона са попаднали в базата данни на TENAA.

Информацията разкрива, че Xiaomi ще предлагат на потребителите избор между две конфигурации на модела, който е регистриран като M2016118C.

 

 

Стандартният модел ще има 8GB RAM и 256GB вграден капацитет за съхранение на файлове. Премиум версията ще увеличи оперативната памет до 12GB. На този етап няма потвърждение дали Xiaomi подготвят и версия, която предлага 512GB памет.

Xiaomi Mi MIX 4 се очаква да има 6.6-инчов OLED дисплей, който поддържа Full HD+ резолюция. Това ще бъде първият смартфон на компанията, който има камера вградена в дисплея. Технологията се очертава като най-отличителната характеристика на Mi MIX 4.

Смартфонът ще работи с Qualcomm Snapdragon 888+ процесор и ще предлага 120W система за зареждане.

 

Още от Digital: Xiaomi Mi MIX 4 ще поддържа най-бързата технология за зареждане на смартфони