Във видео ревютата ни сте виждали различни смартфони на китайският технологичен гигант Xiaomi, но такъв като този все още сте. Това, което се крие в тази кутия е един от най-добрите смартфони, които някога сме тествали.

Не само сред моделите на Xiaomi, но и сред смартфоните като цяло. Това е смартфон, който отдавна чакаме да дойде при нас за тест и ето, че този момент дойде и вече седмица го подлагаме на какви ли не изпитания, в резултатите от които предстои да споделим с вас в серия от подробни видео ревюта. Уважаеми дами и господа, имаме удоволствието да ви запознаем от близо с Xiaomi Mi 11 Ultra.

 

 

Несъмнени един от ключовите елементи в този смартфон е дизайнът. Mi 11 Ultra е много по-различен от всичко ето сме виждали о момента, не само от Xiaomi, но и от смартфоните като цяло. Ако при други марки и модели има момент на колебание, в който човек се замисля “Какъв точно е този смартгфон”, то когато сте видяли веднъж Mi 11 Ultra и знаете как изглежда той, после няма шанс да го объркате с друг смартфон.

На първо място го издава характерното разположение на блока с камерите върху гърба. Но това не са просто камери, спомагателни сензори и светкавици - в дясната част е интегриран втори самостоятелен дисплей с 1.1” диагонал. Той е OLED и е същият, който Xiaomi интегрират във фитнес гривната си Mi Band 5. Тоест това не е просто монохромен дисплей, на който можете да виждате известия и колко е часа, а напълно функционален цветен дисплей, който изключително много ще оцените , когато си правите селфита с основните камери.

 

 

Да след обстойните тестове на които подложихме Mi 11 Ultra, можем да кажем, че с този смартфон преминахме в едно нов селфи измерение. Но на камерите сме отделили самостоятелно подробно видео ревю, което предстои да публикуваме скоро. Тук само ще акцентираме върху нещо - 120-кратно приближаване, дааа определено ви очакват интересни тестове.

 

 

Периферната част на Xiaomi Mi 11 Ultra е направена от алуминий, а гърбът е керамичен, което определено създава усещане за лукс. Смартфонът стои стабилно в ръка и за това допринасят стабилните му габарити - 164.3мм на 74.6мм.

Така тези цифри може и да ви звучат много, но още тук ще отбележим, че Mi11 Ultra има направо огромен 6.81” дисплей, което пропорционално означава, че Xiaomi са успяли да направят доста компактен смартфон за дисплея, който са събрали в него. Като база за сравнение дори флагман моделът на Samsung - Galaxy S21 Ultra 5G, който е с реципрочен диагонал на дисплея и е с по-големи размери - 165.1мм на 75.6мм.

 

 

В горната част впечатление ни прави наличието на една екстра, която все по-рядко срещаме при смартфони, а е много ценна. Става дума за инфра червеният порт, посредством който можем да използваме смартфона като дистанционно за телевизори, климатици, аудио системи, гаражни врати и други, които работят на IRDA принцип. Тук се намират още единият от двата микрофона и единият от двата високоговорителя, с които разполага Mi 11 Ultra.

Да, този смартфон има специален шумопотискащ микрофон, който изолира околните шумове по време на разговор, аудио и видео запис в шумна среда, както и разполага със стерео високоговорители. За да ви покажем как всичките четири отвора реално работят, направихме два теста. Това е първият от тях, в който записахме звук с микрофоните в шумна заобикаляща ни среда. Това пък е саунд тест, който показва колко силен и чист е заобикалящият звук на високоговорителите. До втория, който се намира в долната част на смартфона са разположени USB Type-C слота за зареждане и пренос на данни, както и Dual SIM 5G слота.

 

 

Впечатление ни прави интересният дизайнерски подход от страна на Xiaomi - решетката на говорителя тук е с малко по-различна форма. Ще ви издадем, че зад качественият звук на озвучението стои Golden Ear на Harman Kardon. В дясната част на смартфона са курсорът за звука и бутонът за активиране, а лявата е напълно изчистена.

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на премиерният за България флагман смартфон Xiaomi Mi 11 Ultra. В нея ще подходим технически и ще ви запознаем с техническите пара метри на устройството, които повярвайте ни, са доста интересни.