Xiaomi Mi 10 Pro е новият флагман на компанията, който ще има важно значение за амбициозните им цели през годината. Устройството предлага 6.47" екран с поддръжка на HDR 10, четворна камера със 108МР обектив, Qualcomm Snapdragon 865 процесор, 8GB RAM и 256GB вградена памет. Въпреки, че премиерата стана факт в Китай преди броени дни сега разбираме, че компанията вече разпространява първия голям софтуерен ъпдейт за смартфона. Въпросната актуализация е достъпна като MIUI V11.0.7.0. QJACNXM.

 

Най-интересната характеристика е, че ъпдейта се отличава с включването на нов драйвър за графичния процесор на Xiaomi Mi 10 Pro, съобщава GizmoChina. Интеграцията на този компонент допълнително оптимизира работата на смартфона и извлича максимума от Qualcomm Snadpragon 865 процесора. Благодарение на това  модела отчита впечатляващият резултат от 610 627 точки на популярния бенчмарк AnTuTu. Всъщност това е първият път, в който устройство на Xiaomi успява да премине границата от 600 000 точки.

 

 

Предшествениците на Xiaomi Mi 10 Pro обикновено достигаха резултат, който надхвърля 500 000 точки в AnTuTu. Феновете на компанията със сигурност ще останат доволни от софтуерния ъпдейт, който е още една сериозна причина да искат да се сдобият с устройството. В заключение ще ви припомним, че Xiaomi Mi 10 Pro се възползва от подобренията в Adreno 650 графичния процесор, който предлага с 25% по-висока производителност от Adreno 640. Tози GPU модеул е произведен със 7-нанометрова технология и има работна честота на ядрото от 587MHz.

 

Oще от Digital: Xiaomi Mi 10 Pro има най-добрата смартфон камера в света, според DxOMark