Xiaomi вече потвърдиха, че планират да реализират премиерата на новите си смартфони от висок клас в началото на февруари. По този начин китайският производител ще се опита да привлече вниманието ни към своите модели, тъй като Galaxy S20 ще бъде представен на 23 февруари. В интернет бе публикуван постер, който потвърждава, че на същата дата ще видим за първи път Xiaomi Mi 10. Специалното събитие ще се проведе в Китай.

 

Снимката също така показва задната част на смартфона и прави впечатление наличието на дизайнерски елементи от Xiaomi Mi Mix Alpha. В случая става въпрос за лентата на гърба, в която са позиционирани камерите на смартфона. От изображението разбираме, че Xiaomi Mi 10 ще има четири камери, като поне една от тях ще е със 108-мегапикселова резолюция. Новият модел също така ще работи с Qualcomm Snapdragon 865 процесор, предаде GzmoChina.

 

 

Според непотвърдена информация Xiaomi Mi 10 ще има дисплей с честота за опресняване на кадрите от 90Hz и 4800mAh батерия с опция за 30W бързо зареждане. В същото време Xiaomi Mi 10 Pro ще предложи 120Hz екран и 4500mAh батерия с технология за безжично зареждане. Премиерата на 11 февруари е сигурна гаранция, че Xiaomi ще се конкурират директно със Samsung Galaxy S20 в премиум сегмента на световния пазар на смартфони.

 

Oще от Digital: Xiaomi Mi10 Pro ще се зарежда до 100% за 35 мин.