Xiaomi е една от компаниите, които постоянно ни изненадват с интересни технологични решения, които създават. Само за последния месец от тях видяхме количка с дистанционно Xiaomi Car, бюджетен сгъваем електрически велосипед Mi Qicycle National Standard и прозрачният телевизор Xiaomi Mi TV LUX Transparent Edition.

 

 

Междувременно китайците патентоваха смартфон с вградени безжични слушалки и започнаха да разработват смартфон със сменяем дисплей. Поредната интересна джаджа, която Xiaomi представя на света се казва Evebot PrintPods. Това е изключително малък, направо джобен смарт принтер с много интересни функции. Подизпълнител на проекта са Youpin, които вече имат зад гърба си различни други интересни устройства.

Evebot PrintPods е дълъг само 95мм и може лесно да се побере във всеки джоб. Идеята е дори да може да се използва като принтер на визитки или по-скоро като устройство, което да принтира визитката или персоналният ви QR код върху всяка повърхност, върху която го поставите.

 

 

Устройството може да принтира буквално върху всичко, дори и върху храна. За нея обаче Xiaomi предлагат специални мастилници, които имат био боя. Всички видове мастилници с конструирани така, че да не затичат и да нямат нужда от специална подготовка на повърхността преди принтиране. В комплект Youpin дават и специално невидимо мастило, което става видимо, само когато се освети с ултравиолетова светлина.

 

 

За цена от $72, потребителите получават и различни матрици, които определят големината на печата. Той самият се контролира посредством фирмено приложение на Xiaomi директно от смартфон или таблет. От темплейтите могат да се избират както шрифтове, така и различни картинки. PrintPods може да прави дори татуировки върху човешка кожа.

 

Джобният принтер на Xiaomi е много подходящ за любителите на „Street Art“ изкуството, които обичат да рисуват с маркер. С тази яка джаджа, те ще могат да се насладят пълноценно на хобито си.

 

Още от Digital.bg: ZTE ще представят първия смартфон с камера, която е вградена под дисплея през септември

 

Музика: Bensound.com