Според анализаторските компании Canalys, IDC и Strategy Analytics , които обявиха последните данни за пазара на смартфони в световен мащаб за последното тримесечие на 2021 година, Xiaomi запазва третата си позиция на световния пазар за смартфони от последното тримесечие на 2020 година насам.

 

Според данните на изследователския център Canalys за последното тримесечие на 2021г., Xiaomi постигна най-доброто си представяне някога за едно тримесечие, като бележи ръст от 62% на годишна база с доставени 49.0 милиона телефона. Сред топ 5 смартфон брандовете в света, Xiaomi бележи най-голям ръст на доставките на годишна база през първите три месеца на 2021г.

 

Данните на Canalys също показват, че разликата между пазарния дял на Xiaomi (14%)  и този на втория бранд на световния пазар на смартфони (15%) е само 1%.

Xiaomi за първи път е на второ място в Европа, според данните на анализаторската компания Canalys за глобалните доставки на смартфони за първите три месеца на 2021 година.

 

 

В Централна и Източна Европа Xiaomi запазва лидерската си позиция на номер 1 производител на смартофони с годишен ръст от +82% и пазарен дял от 32% по брой продадени смарфони.