Xiaomi ще представят новата си генерация смартфони от висок клас преди края на годината. Флагманите от Xiaomi 12 гамата се очаква да взаимстват дизайнерски линии от Civi серията, която се отличава с атрактивна визия. От компанията ще опитат да изненадат своите потребители, като предложат керамично покритие, което ще различавa Xiaomi 12 от конкурентните устройства на пазара.

Подобно дизайнерско решение намери място в Xiaomi Mi Mix 4 и ще бъде доразвито в предстоящите флагмани. Можем да очакваме още по-тънък и по-лек корпус в Xiaomi 12. Новото устройство ще има Hyperboloid дисплей, който ще замести извитите екрани, които сме виждали от компанията досега.

Тънките рамки и уникалната структура на дисплея ще допринесат за по-високо съотношение на екрана към тялото, което ще подобрява и цялостното изживяване със смартфона. По този начин Xiaomi ще опитат още веднъж да предложат нещо различно и атрактивно на своите милиони потребители.

 

 

Високата производителност се очертава като едно от водещите предимства на Xiaomi 12, тъй като ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 898 процесор. Това ще е 4-нанометров чип, който ще бъде представен преди края на годината. Въпреки компактните размери ни очаква интеграцията на батерия с мощност от 5000mAh.

Основната камера на Xiaomi 12 ще бъде с 50-мегапикселова резолюция и вероятно ще е допълнена с още три сензора в задния корпус. Бъдещите собственици на флагмана ще имат достъп и до всички подобрения в Android 12.

Скоро ще разберем и кога ще бъде официалната премиера на Xiaomi 12, тъй като компанията ще опита да се възползва от активността на потребителите през празничния сезон.

 

Още от Digital: Кои смартфони на Xiaomi ще получат ъпдейт към Android 12 и MIUI 13