Флагманите на Xiaomi традиционно предоставят впечатляващи възможности за мобилна фотография. Добър пример е Xiaomi Mi 11 Ultra, който oтчита впечатляващите 143 точки в тестовете на DxOMark. Единственият друг смартфон на пазара, който имаа по-добър резултат е Huawei P50 Pro със 144.

Очаква се компанията да представи Xiaomi 12 по-рано от очакваното и това вероятно ще се случи в средата на декември. Новото предложение на Xiaomi във висок клас ще продължи да ъпгрейдва качеството на камерите. Това ще бъде и първият смартфон на компанията, който се захранва от 4-нанометровия Qualcomm Snapdragon 898 процесор.

Xiaomi 12 ще споделя също и дизайнерски линии със CIVI смартфоните, за които ви информирахме преди няколко седмици. Най-интересната характеристика ще бъдат камерите. Според данни на популярния блогър от Xiaomi тестват прототипи, които имат три 50МР камери в задната част, включително Ultra-Wide и телефото сензори със същата резолюция.

 

 

Тази конфигурация от три 50МР камери в задната част ще се използва в поне една от версиите на Xiaomi 12, което най-логично трябва да бъде Ultra модела от серията. По този начин компанията ще предложи най-добрата камера в смартфоните от серията досега, съобщава GizChina.

Потребителите ще могат да се възползват от Slow-Motion режим със скорост от 1920fps, но също да записват 4K видео и да правят впечатляващи снимки при ниска осветеност. Интеграцията на Qualcomm Snapdragon 898 процесор ще превърне Xiaomi 12 в оптимално решение за гейминг и ще осигури поддръжка за променлива честота на дисплея от 1-120Hz.

Стандартната версия на смартфона също се очаква да има камера, с която да конкурира успешно премиум смартфоните с Android.

 

Oще от Digital: Xiaomi 12 ще има керамично покритие, мощен процесор и 5000mAh батерия