Xiaomi успяха да изпреварят временно Apple по продажби през второто тримесечие, но популярността на iPhone 13 възстанови нормалния баланс на силите. Все пак това е добър пример за влиянието на китайския производител в пазара на смартфони. През последното тримесечие Apple имат 14.2% дял, докато Xiaomi oстават трети с 13%, според данни на Gartner.

Високите продажби на iPhone 13 ще продължат и през последните седмици на годината, като Xiaomi ще опитат да отговорят с нова серия флагмани. Вече знаем някои подобрения, които ни очакват в Xiaomi 12, a сега разбираме и конкретната дата на премиерата. Новите смартфони ще са два: Xiaomi 12 и 12X, и ще бъдат показани на събитие на 12 декември, според МyDrivers.

Най-интересната характеристика, която ще предложи Xiaomi 12 е 4-нанометровия Snapdragon 8 Gen1 процесор, който очакваме на 30 ноември. Toва ще го превърне в един от първите смартфони захранвани от най-мощния чип на Qualcomm досега.

 

 

Xiaomi 12 ще запази дизайнерските линии на своя предшественик с дисплей, който е извит в краищата и селфи камера в горния ляв ъгъл. Технология за бързо зареждане с мощност от 100W може да е важно оръжие на смартфона в конкуренцията с другите флагмани с Android. Оптичният сензор за пръстов отпечатък ще бъде подобрен, както и Full HD камерата в екрана, който вероятно ще е с големина от 6.7"/6.8".

Другият модел от серията Xiaomi 12X ням да се захранва от  Snapdragon 8 Gen1, тъй като ще работи с Qualcomm Snapdragon 870 процесор и ще има 120Hz дисплей с 2400x1800 резолюция. Основната камера ще бъде 50МР, като на гърба ще е разположен още един 20МР сензор. Батерията ще е със заряд от 5000mAh и 67W бързо зареждане.

Възможно е да бъде представен и нов модел от MIX бранда, който да придружи Xiaomi 12 и Xiaomi 12X в портфолиото на компанията, което ще видим на 12 декември.

 

Още от Digital: Бъдещите смартфони на Xiaomi ще имат двойна камера с 50MP и 200МР сензори