В тази кутия стои един от най-интересните и дългоочаквани от масовия потребител смартфони. Той не е с прекалено висока цена, но въпреки това в замяна на нея предлага дизайн и технически характеристики, съпоставими с тези на някои флагман смартфони. Уважаеми дами и господа, имаме удоволствието да ви запознаем от близо с Xiaomi 11T.

 

 

По традиция ще започнем с разопаковане на кутията в която идва тествания смартфон, както и разбор, какво включва окомплектовката му. Тук са дежурните книжки с инструкции, които впрочем препоръчваме да се четат, защото в тях има доста полезни насоки за употреба. Тук е иглата за отваряне на SIM слота, което ни подсказва, че корпуса на устройството е от моноблоков тип.

Имаме още USB Type-C кабел за зареждане и пренос на данни, както и зарядно, което е с рекордна мощност от 67W. По-късно в ревюто ни ще разберете, защо сме толкова впечатлени от тази цифра и какви рекордни резултати постига тя по време на тестовете ни. Но да продължим с окомплектовката, в която има два аксесоара, наличието на които винаги сме определяли като голям бонус. Това са вграденият протектор за дисплея и предпазен кейс. Той е прозрачен, силиконов и прилепва плътно към тялото на смартфона. Така Xiaomi 11T е добре защитен още с изваждането си от кутията.

 

 

Разопаковайки смартфона и вече държейки го в ръце, ще отбележим, че дизайнът на Xiaomi 11T е много елегантен. Този смартфон би допаднал както на мъжете, така и на дамите. В него преобладаващи са заоблените форми

Смартфонът се предлага в три цветови разновидности, които изглеждат ефектно и запомнящо се. Това са Meteorite Gray, Moonlight White и Calestial Blue. Разлика също има и в цвета на периферията. При тъмния вариант тя също е тъмна, а при останалите два по-светли варианта, периферията е сребриста. Изработката на корпус на Xiaomi 11T е на ниво. Не откриваме дефекти, а сглобката е толкова качествена, че при опити за кривене и директен натиск на корпуса, той не само не поддава, но и дори не се чуват припуквания и други паразитни звуци.

 

 

Независимо от достатъчно големият му дисплей, корпусът на Xiaomi 11T е достатъчно компактен, че смартфона да бъде удобен за държане в ръка. Както вертикално, така и хоризонтално. Като за второто допринасят и заоблените ъгли, които продължават естествената извивка на дланите и пръстите ни. За тези, които използват смартфоните си за игра, ще отбележим, че след тестовете си можем да отчетем, че 11Т е достатъчно удобен за целта. И така, за тези които се интересуват, точните габарити на корпуса на смартфона са 164.1мм на 76.9мм. Дебелината на профила е 8.8мм, а теглото 203гр. 

Ако погледнем в профил смартфон, ще забележим, че блокът с камерите върху гърба стърчи извън общата равнина. Това е наложително, защото сензорите на камерите са с доста сериозни параметри и имат нужда от обем. Но за това как снимат камерите ще си поговорим малко по-късно в ревюто ни. Тук ще отбележим друго, че около стъклото на камерите има рамка, която не позволява то да се докосва до масата, когато поставим смартфона с гръб върху нея.

 

 

Така повърхността над камерите е защитена от нараняване. Относно стърчащият модул с камерите - ако използват прозрачния кейс, който имате в комплект със смартфона, камерите ще застанат в една равнина с него. Не си мислете, че с кейс ще загубите от атрактивната визия на Xiaomi 11T, както виждате, силуетът му се запазва и смартфона изглежда много добре.

Приключвайки с дизайна и видимото за очите в корпуса на смартфона, ще дадем отговор и на въпроса, който интересува голяма част от потребителите, които вече са харесали Xiaomi 11T - “Колко струва той?”. В свободна продажба приблизителната цена на модела е от малко под 1000 лева, до малко над 1000лв. Разликата идва от там, че Xiaomi 11T има две разновидности с различен обем на вградената памет.

 

 

Съответно 128GB или 256GB. Иначе оперативната RAM памет е една и съща и поради тази причина разликата в цената на двата варианта не е чак толкова голяма. Кой от двата да изберете е въпрос на лични предпочитания и потребителски навици.

Ако обичате да снимате повече и да правите видео високо качество, то от опит бихме ви препоръчали варианта с повече памет. Xiaomi е марка, която вече традиционно присъства в портфолиото на трите родни телекома и по тази причина очакваме 11Т скоро да е наличен за покупка с още по-ниска цена при подписване на договор с телекомите. Още повече, че вече другите два 11 модела от серията се предлагат. Визираме 11 Pro и 11 Lite, видео ревюта на които също ще видите скоро в Digital.bg

 

 

Не си мислете, че сме приключили с обзора на премиерният Xiaomi 11T. Очаквайте и втората част на видео ревюто, което посветихме. В нея ще разгледаме обстойно неговият  дисплей, за който определено има какво да се каче, защото Xiaomi са интегрирали в екрана на смартфона си цял куп интересни полезни технологии. Предстои да ви запознаем още с хардуера и софтуера на 11T.

В отделно фотографско видео ревю пък ще ви покажем различни тестови снимки и видео, направени с камерите на смартфона. Там ще отделим време и да споделим с вас впечатления от супер бързото зарядно, което Xiaomi са оставили в комплект със смартфона си.