Предложението на Xerox да придобият официално бизнеса на HP Inc. продължава да е една от най-дискутираните теми в индустрията. Вече разбрахме, че HP отхвърли офертата на Xerox, но остава отворена за преговори. Основният мотив, който изтъкна компанията е, че предложението от $22 на акция не задоволява по най-добър начин инвеститорите. Съвсем логично решението на HP предизвика негативни коментари от страна на Xerox, които са амбицирани да реализират сделката.

 

Заместник-председателят и главен изпълнителен директор на Xerox, Джон Висентин изрази мнение, че не вижда причина за забавяне на преговорите между двете страни. В отворено писмо той дори заплаши, че ако HP и Xerox не стигнат до взаимно споразумение до 25 ноември ще отнесе въпроса директно към самите акционери. Джон Висентин изрази разочарованието си от факта, че от борда на директорите на НР не са приели още първата оферта отправена от неговата компания, съобщава Cnbc.

 

 

Шефът на Xerox също така допълни, че финансовите съветници Goldman Sachs & Co. са определили като таргет цена сумата от $14 на акция. Офертата на компанията му предлага 57% повече от тази оценка, както и с 29% по-висока стойност, в сравнение със средната стойност на акциите на HP на борсата от $17  през последните 30 дни. Технологичният гигант не е коментирал официално отвореното писмо на Джон Висентин. По всичко личи, че Xerox не искат да губят време и целят да реализират сделката максимално бързо.

 

Oще от Digital: Милиардерът Карл Икан, купил акции за $1.2 млрд в HP, насърчава компанията да приеме офертата на Хеrox