Xerox официално потвърдиха, че предприемат стриктни мерки на преструктуриране, чрез отделянето на бизнеса им в нова холдингова компания. Компанията вече е стартирала официалните процедури и очаква всички детайли около реорганизацията да бъдат финализирани преди края на лятото. Новото холдингово дружество ще  продължи да се търгува на фондовата борса в Ню Йорк с настоящия символ"XRX".

 

Създаването на на структура на нова холдингова компания не е случайно, тъй като ще позволи на Xerox да редуцират данъчните си разходи. Другите предимства от подобен ход са свързани със защита на патентите и диверсификация на бизнеса, които предоставят повече гъвкавост за компанията. Отделянето на бизнес дивизиите им в различни структурни звена ще подобри управлението на капитала, предаде Reuters.

 

 

Конкуренцията в технологичната индустрия е доста сериозна с всяка изминала година и това създава доста неприятности за Xerox. Сегашните планове за формиране на холдинговото дружество се появяват броени месеци след като Xerox отказа сделка за сливане на бизнеса им с Fujifilm Holdings. Финансовите резултати през последните две тримесечия са позитивни и надхвърлят очакванията, което създава нужната стабилност за бизнеса на Xerox.

 

Още от Digital: 8 бързо разрастващи се технологии, за които е добре да сме подготвени