Xerox продължават с агресивните си опити да финализират придобиването на бизнеса НР. През последните няколко месеца няколко оферти вече бяха официално отхвърлени. Въпреки това компанията не се отказва и вече ви съобщихме какъв е новият план на Хеrох за придобиване на НР. Неспособността им да осигурят доверието на членовете на борда на директорите накара Xerox да насочат вниманието си към самите акционери, за да ги убедят в своите мотиви за реализиране на сделката. На този етап НР предпочитат собствения план за преструктуриране.

 

В края на януари Xerox номинираха 11 свои кандидати за членове на борда на директорите на HP Inc, което допълнително изостри конфликта между двете страни. Компанията също така изрази увереност да отправи по-атрактивно и приемливо за акционерите на предложението. Xerox вече са готови с въпросната оферта, която вече е публично достояние. съобщава Neowin. Финансовите параметри предлагат $24 за всяка акция, като $18.40 ще бъдат преведени под формата на кешово плащане, а останата сума като еквивалента на 0.149 акции на Xerox за всяка акция на НР.

 

Инвеститорите ще получат сума от $27 млрд. с новата оферта, в допълнение към акциите, които ще получат в Xerox. Предходната оферта на компанията предлагаше $22 на акция ($17 в кеш и 0.137 общи акции). Актуализираното предложение предоставя с $2 повече за всяка притежавана акция. Все още не можем да кажем дали НР ще се съгласят, но е възможно Xerox да накарат инвеститорите да им продадат директно наличните им акции и по този начин да финализират сделката. Скоро ще разберем повече за реакцията срещу новата оферта на Хеrox.

 

Още от Digital: Защо HP Inc. няма да приеме оферта за придобиване от Xerox