Microsoft осигуриха достъп на разработчиците и всички членове на програмата "Windows Insider" до последната тестова версия на десктоп платформата. Самата актуализация вече е налична като ъпдейт под името "Windows 10 Insider Preview Build 18358". Eдно от интересните подобрения, което ни предлага софтуера е версия на разширението Windows Defender Application Guard за популярните уеб браузъри. Досега тази функционалност можеше да се използва единствено от Microsoft Edge, но вече е оптимизирана и за Google Chrome и Mozilla Firefox.

 

По този начин милиони потребители, които всеки ден използват конкурентните браузъри ще могат лесно да тестват сами Windоws Defender. Алгоритмите на програмата предпазват потребителите като извършват постоянни проверка на URL адресите, който се опитвате да отворите. Ако разширението открие, че искате да заредите уеб сайт, който е подозрителен и може да крие опасности ще отвори страницата във виртуален контейнер. Така се предотвратява възможността зловреден софтуер да инфектира системните ресурси на устройството, предаде ТеchRadar.

 

 

Предимството на този метод е, че ограничава хакерите единствено до данните от настоящата сесия на браузване и не позволява чужд достъп до информацията, съхранявана в компютъра. Microsoft са разработили разширението с идеята да предоставят още по-гъвкави решения на бизнес потребителите, за да се справят с подобен тип заплахи. Засега Windows Defender Application Guard е част от тестовата версия на платформата, но се очаква да намери място в априлския ъпдейт на Windows 10, който ще е наличен до броени седмици.

 

Oще от Digital: Нова функция в Windows Defender ще ни предпазва от вируси и хакери