Новата операционна система на Microsoft вече е достъпна за потребителите. Препоръчително е да проверите минималните изисквания преди да ъпдейтнете към Windows 11. В следващите седмици ще видим и голям брой нови устройства на производителите, които работят със софтуера. Подобренията и новите функции се очаква да предизвикат голям интерес към Windows 11.

AMD са един от водещите хардуерни партньори на Microsoft и сега публикуваха интересна информация в своя уеб сайт. От компанията предупреждават любителите на игрите, че преминаването към Windows 11 ще се отрази на възможностите за гейминг в негативен план. От AMD твърдят, че трябва да очакваме забавяне на игрите с 15% в новата операционна система.

Изчисленията на компанията са свързани със собствените им процесори. Вече се работи над ъпдейт, който се очаква да подобри представянето на Windows 11 при гейминг. Потребителите ще имат достъп до него в следващите няколко седмици, съобщава DigitalTrends.

 

 

Teстовете на AMD показват, че операционната система забавя процесите в някои приложения с около 5%. Цифрата се увеличава до 15%, когато става въпрос за игри. В основата на проблемa е увеличената Level 3 (L3) cache латентност. Това е най-ниското системно ниво на кеш памет, като увеличената латентност на L3 се отразява на производителността на целия чип.

Любопитното е, че това не засяга всички процесори от портфолиото на AMD. Разликата в представянето може да се усети в архитектурите, които нямат осем ядра и консумират повече от 65 вата енергия. Сред тях са представителите на сериите Ryzen 2000, Ryzen 3000, Ryzen 5000, Threadripper 2000 и Threadripper 3000.

Intel също работят на функция с името Thread Director, която да подобрява гейминга на Alder Lake чиповете в устройствата с Windows 11. По всичко личи, че AMD ще възприемат същия подход, за да гарантират най-доброто на своите потребители.

 

Още от Digital: Microsoft разкри защо Windows 11 работи по-бързо от Windows 10 на един и същ хардуер