Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
91 резултата за windows 11
Windows 11
Windows 11 ще поддържа въвеждане на текст с глас
Windows 11 ще поддържа въвеждане на текст с глас
Microsoft подготвят много новости и подобрения в операционната система през годината. Предстоящите ъпдейти на Windows 11 ще са фокусирани и върху подобряване на Accessibility функциите на софтуера. Членовете на Windows Insider програмата вече имат достъп до следващата бета актуализация, която включва интересен инструмент, който се казва “Voice Access”. Както името подсказва това е функция, която ще позволи да контролираме компютрите, чрез гласови команди. Тази опция е част от Windows 11 Insider Preview Build 22538 версията, която вече се тества от разработчиците. Настоящата актуализация предлага няколко ъпдейта и подобрения на “Voice Access”, която за първи път бе представена в Build 22518. Новата версия на Windows 11 ще предложи опция да използвате тъчскрийн клавиатурата, за да въвеждате емоджита, пунктуационни знаци и символи, телефонни номера и адреси, чрез своя глас.     С течение на времето Microsoft вероятно ще разширят допълнително възможностите на “Voice Access”.  От компанията също така уточниха, че приложението Speech Pack вече е налично за изтегляне от Microsoft Store. Този софтуер използва алгоритми за разпознаване на реч, което осигурява по-добра производителност на транскрипцията. Подобренията в Build 22538 включват и други функционалности, сред които обновения и модернизиран дизайн на диспечера за задачи, съобщава GizChina. Предвидени са стандартните пачове за сигурност и ъпдейти, които отстраняват добре известни проблеми с работата на платформата. За да изпробвате новите функции трябва да се присъедините към Windows Insider програмата на Microsoft.   Oще от Digital: Windows 11 вече се използва от над 5% от всички компютри с Windows
игри
Колко мощен компютър ни трябва за Android игри в Windows 11
Колко мощен компютър ни трябва за Android игри в Windows 11
Microsoft активно подканват все повече потребители да започнат да използват Windows 11. Aктуализацията предлага много промени и новости, които допълнително улесняват работата и възможностите на платформата. Една от най-интересните функционалности, която ни очаква е поддръжката за Android приложения.  В момента се работи над оптимизация на заглавия от Amazon Appstore. Въпреки лимитираната селекция това е добър начин потребителите да изпробват мобилен софтуер на своите компютри. Добрата новина е, че Google ще осигурят поддръжка на Android игри за Windows през 2022г. Компанията вече потвърди, че работи над този проект, който със сигурност ще направи Windows 11 още по-атрактивен избор за масовите потребители. Oфициалната поддръжка на приложения за Android ще се осигурява, чрез Google Play Games. За разлика от геймърската платформа Google Stadia няма да играете в облака, а ще трябва да инсталирате игрите на вградената памет на компютрите.     Aмбициозният проект преминава към следващата важна фаза на развитие, тъй като Google потвърдиха, че стартират бета версия, която да осигури интеграция на Play Games за Windows 11. Toва ще позволи на геймърите да могат да се забавляват с каталог от Android приложения, които са достъпни от софтуер създаден от Google специално за операционната система. Първоначално ще бъде ограничен достъпа до бета версията за малък брой потребители в определени държави, съобщава xda-developers. Тестовете ще продължат в следващите месеци, когато вероятно повече хора ще могат да изпробват Google Play Games за Windows 11. Първите заглавия, които са част от проекта включват Mobile Legends: Bang Bang, Summoners War, State of Survival: The Joker Collaboration и Three Kingdoms Tactics. Минималните изисквания за достъп до Google Play Games ще изискват поне Windows 10 (Version 2004), наличието на SSD, геймърски GPU, осемядрен процесор, 8GB RAM, 20GB памет и активирана хардуерна визуализация.   Oще от Digital: Мicrosoft ще направят Windows 11 по-бърз през 2022г.
Windows 11
Следващият голям ъпдейт на Windows 11 ще е достъпен през лятото на 2022г.
Следващият голям ъпдейт на Windows 11 ще е достъпен през лятото на 2022г.
Мicrosoft вече работят усилено над следващата актуализация на Windows 11. Компанията също така разкри намеренията си да промени системата на ъпдейти в новата платформа. За разлика от Windows 10 където на всеки шест месеца се пускаха нови актуализации това вече ще се случва само веднъж годишно. Този подход ще гарантира по-стабилни ъпдейти, които предлагат повече нови функционалности. Следващата голяма актуализация е с кодовото име Sun Valley 2, като Мicrosoft искат да финализира разработката на софтуера до края на май 2022г., съобщава WindowsCentral.  Ако не възникнат проблеми можем да очакваме разпространението на Sun Valley 2 през лятото на следващата година. Приоритет в разработката ще бъде качеството и сигурността на софтуера. Новият ъпдейт ще предложи още поддръжка за Android приложения и уиджети от трети страни. Промените ще обхващат още Dark Mode режима, лентата със задачи и мултимедийния плейър.     Активното участие на разработчиците в създаването на Sun Valley 2 ще осигурят поддръжка за повече устройства през първото тримесечие на 2022г. Потребителите на Windows Insider програмата също ще имат достъп до бета версиите на ъпдейта преди неговата официална премиера. Според непотвърдени данни ще видим и сериозни визуални промени в Notepad и Photos приложенията в първият ъпдейт на Windows 11 през следващата година. Задълбочаването на Android поддръжката и опцията да интегрирате и работите с уиджети от трети страни се очертават като най-атрактивните функции в Sun Valley 2.   Още от Digital: Мicrosoft ще направят Windows 11 по-бърз през 2022г.
технологични новини
5 значими новини от технологичния свят на 20 декември в digital.bg (Видео)
5 значими новини от технологичния свят на 20 декември в digital.bg (Видео)
Сърфирането в интернет може да бъде изпълнено със забавление и достъп до полезна информация. 
технологични новини
5 технологични новини, които ще научите днес (Видео)
5 технологични новини, които ще научите днес (Видео)
Собствениците на устройства с Windows могат да играят някои популярни заглавия за Android. 
Windows 11
Koлко популярен е Windows 11
Koлко популярен е Windows 11
Мicrosoft стартираха ъпдейтите към новата операционна система в началото на октомври. Вече изминаха около два месеца и вероятно компанията се е надявала, че повече устройства ще бъдат актуализирани. Въпреки активните действия на Microsoft се оказва, че дистрибуцията на Windows 11 все още няма двуцифрени изражения. В началото на месеца ви информирахме, че Windows 11 вече се използва от над 5% от всички компютри с Windows. Сега разбираме, че тази стойност се е увеличила до 8.6% в първите дни на декември. Това показват последните данни на АdDuplex, които следят популярността на различните версии на Windows в световен мащаб.  Tрябва да отбележим също, че още 0.3% от устройствата работят с Windows Insider версии на операционната система, в които се тестват предстоящи функции и ъпдейти. Няма да е изненадващо, ако Windows 11 премине границата от 10% преди края на годината.     Най-популярната версия на операционната система е Windows 10 M21U (21Н1), която захранва 36.3% от устройствата. Друг ъпдейт на Windows 10 е на втора позиция с 31.8% и това е Windows 10 O20U (20H2), информира DigitalTrends. Последният ъпдейт на платформата е достигнал до 3.7% от устройствата. Проучването на AdDuplex е проведено сред 60 хил. устройства. Резултатите показват. че почти 1% от компютрите оперират с Windows 8. Ако сравним Windows 11 с разпространението на предходните версии можем да отчетем сходно представяне с Windows 10 (oколо 5% през първият месец) и Windows 7 (с 4.3% в първите 30 дни от дистрибуцията).   Още от Digital: Мicrosoft ще направят Windows 11 по-бърз през 2022г.
Windows 11
Dell и HP отчитат ръст в продажбите заради Windows 11
Dell и HP отчитат ръст в продажбите заради Windows 11
Собствениците на устройства с Windows вече са преминали към новата версия на операционната система или изчакват подходящ момент, за да ъпрейднат своите устройства. Мicrosoft продължават активно да подканят повече хора да инсталират софтуера и да се възползват от допълнителни функции и подобрения. В следващите месеци ще видим и навлизането на нова вълна устройства на водещите производители с Windows 11. Премиерите могат да започнат още преди края на годината, тъй като декември традиционно е изключително активен сезон. С оглед казаното дотук не е изненада, че някои от най-големите производители вече отчитат по-солидно представяне, заради ъпдейтите към Windows 11. Колкото повече хора се интересуват от актуализацията, толкова повече се увеличава потенциалната им аудитория. Новият софтуер на Microsoft е оказал директно влияние върху поне два водещи производители. Това са Dell и HP, информира TechRadar.     Dell се похвалиха с рекордно търсене към своите хардуерни устройства през третото тримесечие на календарната година. В това число влизат лаптопи, компютри, работни станции, геймърски конфигурации и др. Приходите на компанията за този период достигат до $28.4 млрд., което представлява 21% ръст на годишна база. В същото време Client Solutions Group дивизията отчита $16.5 млрд. или увеличение от 35%. Основен принос за доброто представяне имат актуализациите към Windows 11. Сходна е ситуацията с HP, които продължават битката с Lenovo за лидерската позиция. Технологичният гигант регистрира продажби за $16.5 млрд. през последното тримесечие или 9.3% повече спрямо същия период пред и година. Успоредно с това компанията увеличава своите приходи през календарната година с 12.1%, които вече достигат до  $63.5 млрд.   Oще от Digital:  Windows 11 вече се използва от над 5% от всички компютри с Windows
Microsoft Defender
 Kaк да спрете Microsoft Defender в Windows 11
Kaк да спрете Microsoft Defender в Windows 11
Windows 11 вече се разпространява до съвместимите устройства и милиони компютри вече получиха актуализацията. Новата операционна система тепърва ще намира място в следващото поколение компютри и лаптопи на производителите. Microsoft Defender отново е антивирусният софтуер, който е инсталиран по подразбиране в Windows 11. Повечето потребители вероятно са наясно с начина, по който работи вградената система за защита на Windows. Има различни ситуации, в които бихте искали да спрете Microsoft Defender, която пречи да инсталирате даден софтуер или просто експериментирате с външни приложения. За да го направите са нужни няколко кликвания в менюто. Ето как да деактивирате Microsoft Defender на устройство с Windows 11, според MakeUseOf: 1. Кликнете върху Search иконата в лентата за инструменти. 2. Въведете в полето windows security.     3.  Изберете Open опцията в десния панел.     4. След това отворете “Virus & threat protection” от менюто вляво.     5.  Открийте и изберете “Мanage Settings” опцията във “Virus & threat protection settings”.     6. Преместете синия слайдер "Real Time Protection" в изключена позиция. 7. Съгласете с избора на "Yes" от нотификацията, която ще видите на екрана.     8. След това ще бъде спрян Microsoft Defender и ще виждате предупреждение, че системата ви не е защитена.     Следвайте същите стъпки, за да активирате отново Microsoft Defender, когато е необходимо. Дори и да не го направите ръчно Windows ще включи отново функцията след определен период от време. Алтернативно решение е да спрете да използвате Microsoft Defender, но да се предпазите с антивирусен софтуер на трети страни.   Oще от Digital: 5 неща, които трябва да знаем, преди да инсталираме Windows 11
технологични новини
Какво се случи в технологиите на 20 януари в digital.bg (Видео)
Какво се случи в технологиите на 20 януари в digital.bg (Видео)
Microsoft активно подканват все повече потребители да започнат да използват Windows 11.
софтуер
Първият ъпдейт за Windows 11 през 2022г. ще се казва Sun Valley 2
Първият ъпдейт за Windows 11 през 2022г. ще се казва Sun Valley 2
Microsoft вече експериментират с първият голям ъпдейт на операционната система за новата година. Предстоящата актуализация се разработва с кодовото име Sun Valley 2. Очакванията са всички подобрения да са готови преди края на лятото. Компанията ще продължи своята стратегия и ще представи официално ъпдейта през вторoто тримесечие на 2022г. По подобие на годишния ъпдейт на Windows 10 това вероятно ще стане факт в началото на лятото, като актуализацията ще предложи широк набор от нови функционалности. В следващите месеци ще получаваме допълнителна информация за всички новости в Windows 11 Sun Valley 2. Софтуерният гигант ще опита да изненада подобаващо милионите си потребители, за да отбележи навършването на една година от премиерата на Windows 11.     Новата версия на операционната система включва и панел за уиджети, но настоящата селекция е ограничена единствено до софтуер на Microsoft. Потребителите например могат да виждат детайли за актуалната прогноза на времето, новинарска емисия, данни за трафика и допълнителна информация от Outlook Calendar, Microsoft To Do и др. Добрата новина е, че компанията работи за отстраняване на този недостатък. Решението е да се позволи на разработчици от трети страни да качват свои уиджети в Мicrosoft Store. Интеграцията на подобно съдържание ще направи Widget панела още по-полезен за крайните потребители. Очаква се Microsoft скоро да потвърдят официално новата функционалност.   Oще от DIgital: Вече ще можем да инсталираме игри от Microsoft Store в папка по избор
Microsoft
Microsoft ще улеснява избора на основен браузър в Windows 11
Microsoft ще улеснява избора на основен браузър в Windows 11
Microsoft са амбицирани да накарат повече хора да използват Windows 11 и активно промотират своите популярни приложения. Новостите в операционната система също така са фокусирани към ключови елементи от интерфейса, като Start менюто, лентата със задачи, както и браузъра Edge. Ако използвате Windows 11 може да ви е направило впечатление колко сложен може да бъде процеса на избор на друг уеб браузър. Това не е случайно, тъй като е част от стратегията на Microsoft да превърне Edge в по-атрактивно решение за потребителите. В интернет се появиха редица негативни коментари по отношение на това решение на компанията. Изглежда, че Microsoft все пак са обърнали внимание на мнението на своите клиенти и ще улеснят смяната на браузър по подразбиране. Тестовите версии на Windows Build 22509 предлагат нова функция, с която може да изберете Google Chrome, Mozilla Firefox или друго заглавие с едно кликване на бутон.     Следващият път, когато опитате да отворите HTML документ или опитате да получите достъп до протоколи и файлове в уеб браузъра ще видите ново съобщение на екрана. От него може да изберете алтернативен браузър или програма, с която за в бъдеще да работите със съответния тип файл и документ. Възможно е да конфигурирате настройката и от менюто на Windows 11. Все още не знаем кога ще е налична финалната версия на функцията за всички потребителски профили. Oт xda-developers ни информират още, че Windows 11 Build 22509 ще предложи и допълнителни възможности за персонализация на Start менюто, Control Panel и Settings менюто, както и традиционните пачове за сигурност.   Oще от Digital: Защо потребителите не бързат да ъпдейтват към Windows 11
Windows 11
Microsoft ще направи по-трудно използването на браузъра по подразбиране в Windows 11
Microsoft ще направи по-трудно използването на браузъра по подразбиране в Windows 11
Microsoft агресивно промотират своя браузър за сметка на конкурентните заглавия в Windows 11. Компанията постоянно измисля нови начини, с коит ода итъкнете предимствата на Edge. Някои потребители дори виждат съобщения, които ги подканват да не инсталирате Chrome, за да продължат да използват браузъра на Microsoft.  Компанията предизвика сериозно недоволство сред свои потребители и външни разработчици, тъй като умишлено усложнява избора на уеб браузър по подразбиране, който е различен от Edge. Някои от тях създадоха алтернативни методи за отваряне на URL адреси извън Microsoft Edge., включително и приложението EdgeDeflector. Разработчиците на Mozilla измизлиха собствен метод, с който потребителите да използват Firefox като основен браузър в Windows 11. Aко използвате някои от тези решения е добре да знаете, че Microsoft отново стартираха кампания, за да ги забранят в своята екоситема.     Компанията подготвя ъпдейт, който ще забрани всички налични методи, с които потребителите могат лесно да работят с Firefox, Brave или друг браузър по подразбиране. Въпросната актуализация вече се разпространява до устройствата с Windows 10 и Windows 11. След като ъпдейтнете вече няма да може да стартирате линкове, както досега. За в бъдеще URL адресите ще се обработват изцяло от Microsoft Edge. Tова не е изненадващо, тъй като Microsoft изразиха намеренията да се противопоставят на подобни действия. Много потребителите също изразиха недоволство от политиката на Microsoft, но това не е достатъчно да се промени мнението на компанията. Обвиненията в нестествена конкуренция могат да предизвикат интереса на регулаторите в отделните страни, коит да принудят Microsoft да бе блокират външните разработчици на браузъри.   Oще от Digital: Защо геймърите трябва да избягват Windows 11
Windows 11
Windows 11 забавя работата на NVMe SSD дисковете
Windows 11 забавя работата на NVMe SSD дисковете
Мicrosoft отново предизвикаха негативни коментари в социалните мрежи свързани с неочаквани проблеми в работата на компютрите. Потребители използваха форумите и социалните мрежи, за да се оплачат от пореден бъг предизвикан от Windows 11. Разпространението на операционната система започна още в началото на октомври, но има доста хора, които все още се въздържат от ъпдейтване на своите устройства. Появата на подобни проблеми обяснява по най-добър начин изчаквателната им позиция. В конкретният случай Windows 11 оказа негативно влияние върху работата на NVMe SSD дисковете. Потребителите твърдят, че софтуера забавя драстично скоростта на SSD-тата, което е доста неприятно. Проявленията на проблема са различни при отделните драйвъри и хардуерни конфигурации, съобщава Neowin. На този етап Microsoft не са предоставили актуализация, която да възстановява нормалната работа на устройствата. Можем само да предположим, че вече се работи над ъпдейт, който да ни позволи да използване нормално своите SSD-та.     Някои потребители отчитат сериозно забавяне в Input/Output операциите в секунда (IOPS), докато други съобщават за по-ниска скорост при запис и прочит на информация. Известен е случай, при който забавянето е двойно, в сравнение със същите показатели в Windows 10. Oплакванията регистрирани във Windows Feedback Hub се увеличават постоянно и са свързани с NVMe М.2 драйвърите, както и с високата латентност. Всъщност това не е първият път, в който компанията се озовава в подобна ситуация. В миналото често се е налагало Microsoft да пускат ъпдейт, за да отстранят бъг предизвикан от нова версия на Windows. Покупката на SSD изисква допълнителни средства и собствениците им очакват да получават в замяна осезаем ръст в производителността. Всеки проблем, който влияе на скоростта създава неочаквани и непредизвикани затруднения за крайните потребители.   Още от Digital: Мicrosoft ще направят Windows 11 по-бърз през 2022г.
Apple M1
Windows 11 ще може да се стартира на компютри с Apple M1
Windows 11 ще може да се стартира на компютри с Apple M1
Windows 11 е водеща тема в технологичната индустрия през последните седмици, като платформата вече е достъпна за потребителите Microsoft едновременно ъпдейтват голям брой устройства, но и отстраняват първите бъгове в работата на софтуера. Aмбициозните планове на компанията предвиждат Windows 11 да се превърне в най-популярната версия на операционната система. В интернет се появиха данни, че Qualcomm имат ексклузивна сделка с Microsoft, която им позволява да бъдат единственият производител на процесори за Windows on ARM. Въпросното споразумение, обаче изтича скоро, което ще позволи и на други компании да създават хардуер за ARM версията на Windows. Сред тях са MediaTek и Samsung. Всичко това ще разнообрази екосистемата от устройства с Windows 11, предлагайки повече възможности за избор на крайните потребители. Teхнологиите на ARM се радват на голяма популярност, като вероятно най-добрият пример са Apple M1 процесорите на компанията.     След като изтече окончателно споразумението между Microsoft и Qualcomm ще се осигурят подходящи възможности за оптимизация на Windows 11 за ARM хардуер. В момента е възможно операционната система да се използва на macOS, за което е необходима виртуална машина. Това ограничение е свързано с факта, че Apple  не поддържат Boot Camp на своите системи. Един от много варианти пред Microsoft след като изтече партньорството им с Qualcomm е да започнат да лицензират ARM версия на Windows 11, която да се стартира на Apple M1 хардуер. Един от най-любопитните въпроси е дали операционната система ще върви по-бързо на конкурентната хардуерна платформа   Oще от Digital: Windows 11 вече се използва от над 5% от всички компютри с Windows
софтуер
Мicrosoft ще направят Windows 11 по-бърз през 2022г.
Мicrosoft ще направят Windows 11 по-бърз през 2022г.
Мicrosoft не крият амбициозните си планове да превърнат Windows 11 в най-популярната операционна система за компютри. Мащабният процес на актуализация на съвместимите устройства вече започне и ще отнеме месеци. Обещанията на компанията за редица новости, допълнителни функции и UI оптимизации, обаче бяха посрещнати и с редица негативни критики. Ключови елементи от десктоп интерфейса предизвикаха неочаквани бъгове и дори забавяне в работата на устройствата на някои потребители. Софтуерните екипи на Microsoft са информирани за някои недостатъци на Windows 11 и работят над актуализации, включително и над пач за файловия мениджър. Много хора се оплакаха в интернет от бавната скорост на менюто, активирано с десния бутон ма мишката. Компанията проведе онлайн дискусия "Аsk Me Anything" с потребители в Reddit, в която се включиха членове от екипа, който разработва Windows. Полезният диалог хвърля повече светлина върху бъдещият фокус от разработката на операционната система.     Основното заключение от разговора е, че Мicrosoft ще подобрят производителността на Windows 11. Допълнителни модификации на алгоритмите ще позволят да се зареждат по-добре различните UI елементи, съобщава TechRadar. Специален екип на компанията работи върху проблема с File Explorer, което да ускори намирането на ефективно решение. Колкото повече проблеми възникват, толкова по-негативно ще влияят върху репутацията на операционната система сред потребителите. Microsoft са категорични, че ще продължат да разчитат на обратната връзка и ще бъдат прозрачни в отстраняването на проблемите с новата версия на Windows. Oптимизациите в производителността и премахването на настоящи проблеми ще са водещ приоритет за компанията през следващите месеци. Все още не знаем кога ще бъде наличен следващия голям ъпдейт на Windows 11, но вероятно това ще се случи през 2022г.   Още от Digital: 5 неща, които трябва да знаем, преди да инсталираме Windows 11
Windows 11
Защо потребителите не бързат да ъпдейтват към Windows 11
Защо потребителите не бързат да ъпдейтват към Windows 11
Мicrosoft стартираха актуализациите към Windows 11 преди повече от месец. Обновеният интерфейс, разнообразните подобрения и поддръжката за Android приложения са основите акценти в софтуера. Въпреки това все още има твърде малък брой потребители, които са ъпдейтнали своите устройства към операционната система. Ново проучване проведено от AndroidAuthority, в което се включват над 8000 доброволци разкрива по-конкретни данни за дистрибуцията на Windows 11.  Според информацията 36.4% от собствениците на устройства с по-стари версии на операционната система са инсталирали ъпдейта. 13% oт участниците твърдят, че планират да актуализиарат, но все още не са го направили. В същото време 17% от устройствата не отговарят на минималните хардуерни изисквания, което не им позволява да изтеглят Windows 11. Преценявайки в детайли силните и слабите страни на операционната система над 16% изобщо няма да ъпдейтнат.     Крайното заключение е, че 63% oт потребителите все още се въздържат от актуализиране на своите компютри. Някои от тях се притесняват за възникване на неочаквани проблеми след като преминат към Windows 11. Сериозни критики има и по отношение на сигурността в новата операционна система. Вече възникнаха някои проблеми в първите стабилни версии на Windows 11, което може да е неприятно особено за представителите на бизнес средите.  Тестовете с Windows Subsystem for Android (WSA) продължават и засега е ограничена колекцията от приложения за Android, които могат да се играят от десктопите. Припомняме ви, че поддръжката се гарантира от Amazon Appstore, а не от Google Play.   Oще от Digital: 5 неща, които трябва да знаем, преди да инсталираме Windows 11
DMCA.com Protection Status