Разпространението на ъпдейтите към Windows 11 се очертава като едно от най-интересните събития в технологичната индустрия в края на календарната година. Microsoft вече разкриха детайли за ключовите подобрения в операционната система. Голям интерес предизвикват оптимизациите на файловия мениджър, както и центрираното Start меню.

Вече ви информирахме за минималните хардуерни изисквания за Windows 11, като компанията работи усилено да позволи на повече хора да получат ъпдейта. На този етап Microsoft потвърдиха, че процесорите и дънните платки на Intel ще бъдат съвместими с Windows 11. Очакванията са това да важи и за хардуера на другите големи производители на световния пазар.

Oптимизацията на по-старите устройства в голяма степен зависи и от действията на всяка компания. Asus вече са стартирали подобен проект, който е свързан с разработката на фърмуер ъпдейт за своите дънни платки с архитектура на Intel. Това ще позволи на определени продукти, предимно от по-стара генерация да получат ъпдейт към Windows 11.

 

 

Официалната документация на Microsoft изисква Intel Core процесори от осма генерация (Coffee Lake) или по-нови версии за съвместимост с Windows 11. Въпреки това усилията на Asus са насочени към предоставяне на фърмуер ъпдейти за процесорите от шеста и седма генерация. Това ще позволи на милиони други устройства да бъдат актуализирани към операционната система.

Въпросните ъпдейти все още имат тестов характер и са предназначени към компютрите с Kaby Lake и Skylake хардуер. Потребителите ще могат да се наслаждават на поддръжка по подразбиране, която не изисква допълните настройки от UEFI BIOS, съобщава TechRadar. Експериментите вече обхващат ROG Z270 и Z270F дънните платки, както и устройствата с Celeron G3900 и Core i3-6098P процесори.

 

Още от Digital: Windows 11 ще затруднява смяната на Microsoft Edge с алтернативен браузър