Windows 11 се отличава с много промени във функционалността и интерфейса на операционната система. Компанията вече разкри детайли за някои от подобренията и работи активно над още новости във финалната версия. Актуализациите към Windows 11 ще стартират през есента, когато ще започнат и продажбите на нови устройства със софтуера на производителите.

Собствениците на устройства с по-старите версии на Windows също ще могат да преминат към Windows 11. Компанията обеща да промени минималните хардуерни изисквания с идеята да позволи на повече компютри да получат актуализацията. Представителите на Windows Insider програмата вече имат достъп до първите тестови версии на Windows 11.

Благодарение на тях ще продължим да получаваме достоверна информация за подобренията в операционната система. Ъпдейтите вероятно ще стартират през октомври.

 

 

Ако планирате да актуализирате вашето устройство към Windows 11 е добре да знаете, че ще разполагате с 10-дневен период, за да се върнете към Windows 10. Компанията ще предостави лесен начин да запазите своите файлове и да продължите да използвате софтуера, ако не сте доволни от Windows 11.

В случай, че не се възползвате от функцията, но решите отново да се върнете към Windows 10 ще е необходимо да направите копие на своите файлове и да инсталирате самостоятелно операционната система. Може да откриете актуалните ISO файлове за различните версии от официалния уеб сайт на Microsoft, съобщава PCWorld.

Toва предложение за връщане към стария софтуер след 10-дневен период няма да е достъпно за Windows 7 и Windows 8.1.

 

Още от Digital: Windows 11 ще изисква всички лаптопи да имат уеб камери от 2023г.