Microsoft потвърдиха плановете си да проведат събитие на 24 юни, на което ще обсъждат концепцията си за бъдещо развитие на Windows. Компанията подготвя голям ъпдейт, който ще промени осезаемо интерфейса и ще добави ключови функционалности. Това ще бъде най-големият ъпдейт по отношение на дизайна от премиерата на Windows 10 през 2017г.

Вече научихме детайли за Windows 11 и сега научаваме повече детайли за софтуера. Разработчиците експериментират с интеграцията на Android емулатор. По този начин ще може да стартираме мобилни приложения на по-големите екрани на компанията. Според данни на DigitalTrends в кода на операционната система има поне две референции за новата функционалност.

Windows Subsystem for Linux е платформа за разработчиците, която потвърждава намеренията на Microsoft. Възможността да изтегляме приложения за Android от Microsoft Store е доста интересна и със сигурност ще допадне на доста потребители. Данни за подобни намерения на компанията се появиха още в края на 2020г., когато се набираха разработчици за проект с кодовото име Latte.

 

 

Основният въпрос при предстоящата интеграция е дали приложенията ще предлагат същата функционалност, както на тъчскрийните на смартфоните. Мicrosoft ще трябва да осигурят поддръжка за Google Play Services или да предложат свое алтернативно решение. В момента е възможно да се стартират Android приложения, чрез Your Phone и Link To Windows.

Компанията иска да предложи още по-ефективен метод за стартиране на заглавия за Android на компютрите с Windows. Дори функцията да не бъде представена официално на 24 юни е много вероятно да разберем как се развива този проект или дори да видим видео демонстрация.

Вграденият емулатор ще се превърне в още една причина да искате да изпробвате Windows Sun Valley ъпдейта.

 

Oще от Digital: Microsoft спряха всички ъпдейти за Windows 10, за да не разкрият дизайна на Windows 11