Потребителите очакват с нетърпение да стартират ъпдейтите към Windows 11. Новата операционна система ще е достъпна за съвместимите устройства до няколко седмици. Microsoft планират да започнат актуализациите от 5 октомври. Водещите производители също ще представят нов хардуер, който работи с операционнатa система преди края на годината.

Софтуерният гигант разкри доста детайли за подобренията, които ще видим в Windows 11. Промените в интерфейса ще са свързани с модернизиран дизайн на много от приложенията. В това число влизат Snipping Tool, Photos, Paint, Clock, Calendar и др. Задълбочена е интеграцията със Spotify, като потребителите ще имат достъп и до обновено приложение Microsoft Your Phone.

Това е най-добрият начин да свързвате смартфоните към компютрите с Windows. Полезните функции на приложението могат да показват не само входящи уведомления и са удобен начин да отговаряте на съобщения от клавиатурата, но също да отваряте и работите с Android софтуера.

 

 

При всички положения големите екрани на Windows устройствата ги превръщат в по-подходящо средство за забавление и комуникация. Финалната версия на Windows 11 ще предложи актуализирана версия на YourPhone, съобщава TechRadar. Водещият приоритет в ъпдейта е вградения център за нотификации.

Новият дизайн ще позволи да имате бърз достъп до всички важни уведомления без да се налага постоянно да поглеждате дисплея на смартфоните. Този панел вече ще е позициониран в лявата част на интерфейса. Едно кликване е необходимо за пълно спиране на нотификациите.

Лентата за навигация вече ще бъде в горната част, което ще улеснява достъпа до съобщения, снимки, входящи обаждания, списък с приложения и др. Цялостната визия на Your Phone ще бъде оптимизирана да следва дизайнерските линии на Windows 11. Все още няма информация дали ъпдейтнатото приложение ще предлага и разнообрази от нови функции, освен UI промените.

 

Oще от Digital: Визуалните ефекти няма да вредят на производителността в Windows 11, според Microsoft