Мicrosoft представиха официално Windows 11 и планират да стартират ъпдейтите към настоящите устройства през есента. Въпреки, че не е официално потвърдено Най-вероятно това ще се случи през октомври.настоящите компютри с Windows 10 ще могат безплатно да преминат към новата операционна система.

Компанията е променила ключови елементи от интерфейса и обещава по-бърза скорост на работа, 40% по-малки ъпдейти като размери и много нови функционалности. Windows 11 ще е оптимизирана и за тъчскрийн дисплеи. Специално внимание е обърнато на възможностите за геймиг с интеграцията на Xbox Game Pass в операционната система.

Трябва да отбележим също, че софтуера предлага и опция за работа с Android приложения, което също може да е полезно. Компанията разкри много детайли за подобренията в Windows 11, но също така публикува и минималните хардуерни изисквания.

Тези данни са важни за потребителите, които тепърва мислят да актуализират към новата операционна система.

 

 

Настоящата декларация за използване на Windows 10 включва текст, че уеб камерите в предната и задната част са опционални. Новата платформа, обаче ще промени ситуацията, тъй като влиза в сила ново изискване. От 1 януари 2023г. ще е необходимо лаптопите, които работят с Windows 11 задължително да имат уеб камера за селфита и видео разговори в предната част.

Toва ще принуди водещите производители да оборудват бъдещите си устройства с подобни модули, за да могат да използват операционната система. Успоредно с това Microsoft описват, че е неoбходимо поне HD резолюция от 1280х720 пиксела при съотношение на екрана 1:1.

Последното изискване за камерите е поддръжката на Auto-White Balance и Auto Exposure.

 

Още от Digital: Windows 11 SE ще бъде олекотена версия на операционната система