Windows 11 ще представлява най-големия редизайн в операционната система от години насам. Microsoft ще използват много от концепциите, залегнали в Windows 10X и Sun Valley ъпдейта. Новата версия ще бъде представена официално на 24 юни, когато всички ще разберем повече за всички новости и подобрения, които ни подготвя компанията в Windows 11.

Вече знаем, че софтуера ще се отличава с актуализиран файлов мениджър, лента със задачи, която е центрирана в долната част на интерфейса, оптимизации в Start меню и др. Windows 11 ще въведе и новото лого на Microsoft. Очакванията са актуализациите за настоящите устройства да стартират през есента. 

Софтуерният гигант ще опита да ъпдейтне максимален брой компютри и няма да се ограничи единствено до Windows 10. Aко имате устройство, което работи с Windows 7 и Windows 8.1 също ще можете да актуализирате към новата операционна система, съобщава SlashGear.

По този начин милиони допълнителни потребители ще могат да тестват Windows 11 на  по-късен етап от годината.

 

 

Според официалните данни на Statcounter WIndows 7 е втората най-популярната версия, която се използва от 15.52% от всички потребители на Windows. Третата позицията е за Windows 8.1 с 3.44%. С оглед тези цифри не е изненадващо, че Microsoft ще ъпдейтне компютрите с по-старите версии.

Актуализацията също така ще бъде безплатна, което е важно за дистрибуцията на Windows 11. Допълнително ще бъдат публикувани данни кога потребителите могат да очакват ъпдейтите на своите устройства. Модерната визия на операционната система ще бъде допълнена и от редица функционалности, които ще улесняват работата на потребителите.

 

Още от Digital: Ето как ще изглежда Windows 11