Windows 10X e специална версия на операционната система, която е оптимизирана да работи с устройства, които имат два дисплея. Това е продуктова категория, която Microsoft смятат, че тепърва ще се превръща в хит сред потребителите. Вече видяхме първата публична демонстрация, а сега разбираме допълнителни детайли за възможностите на платформата. Microsoft потвърдиха, че са разработили функция, която ще ускорява инсталацията на ъпдейти.

 

Според данните на компанията целия процес на актуализация в Windows 10X ще отнема не повече от 90 секунди, съобщава TechSpot. Tази цифра представлява съществена разлика от сегашната система на ъпдейти в Windows 10, при която е необходимо много повече време дори при компютрите от висок клас. Компанията е редуцирала този период до 90 секунди в Windows 10X като разделя операционната система, приложенията и системните драйвери.

 

 

Така Microsoft могат да превключат и стартират последния ъпдейт след като устройството бъде рестартирано. Функцията засега е известна като "Simply Switch". Tрябва да отбележим също, че устройствата с Windows 10X ще работят с новите Intel Lakefiled процесори. Чиповете ще предлагат съчетание между гoлеми и малки ядра, работещи на различни честота, което допълнително ще оптимизира работата и ще гарантира по-дълъг живот на батерията.

 

Още от Digital: Каква е разликата между Windows 10 и Windows 10X