Стратегията на Microsoft предвижда разпространението на два големи софтуерни ъпдейта на Windows в рамките на една календарна година. Традиционно това се случва през пролетта и есента. Последната актуализация на платформата се казва Windows 10 October Update 2018 и предизвика редица неочаквани проблеми за собствениците на компютри. От компанията успях да се справят с неочакваните бъгове и вече са започнали работа над следващия голям ъпдейт, който ще е достъпен през април.

 

Софтуерните инженери на компанията тестват функция, с която искат да предотвратят бъдещи проблеми с актуализациите особено за устройствата с по-малко памет. Именно заради това Microsoft планират да запазват около 7GB вградено пространство в компютрите за инсталационните файлове на следващата версия на Windows 10. Очаква се това да е една от съществените промени в предстоящата версия на операционната система, която е с кодово име "Windows 19H1", съобщава HowToGeek.

 

 

Отделеното място ще се използва за съхранението на важни файлове за инсталацията и правилното функциониране на Windows 10, както и за пачове за сигурност. Microsoft уточниха, че пространството ще е предназначено само за софтуерни ъпдейти и целта му е да улесни потребителите и да им спести бъдещи проблеми. На пръв поглед 7GB не е твърде голяма цифра за повечето устройства на пазара, но при някои лаптопи свободното място е доста лимитирано, което може да затрудни потребителите.

 

Oще от Digital: Windows 10 вече ще ни информира кои приложения ни подслушват