Microsoft разкриха повече детайли за Windows 10X в края на миналата година. Тази операционна система е оптимизирана за устройства с два дисплея като Surface Neo. Въпреки това компанията потвърди, че е променила плановете си и в крайна сметка Windows 10X първо ще е достъпна за лаптопите с един дисплей.

Разработчиците на компанията също така от няколко месеца работят над интеграцията на някои функционалности от Windows 10X към Windows 10. Toва означава, че много скоро потребителите ще могат да пробват някои от интересните опции, които предлага Windows 10X. 

Windows 10 Build 20185 предлага интересни подобрения, сред които нов панел за добавяне на емоджита и GIF файлове. Тази функция първоначално е разработена за устройствата с два дисплея, но вече е интегрирана към стандартната версия на Windows 10

Новият панел е подходящ за добавяне на емоджита, каомоджита и други специфични символи, но с това не се изчерпват неговите възможности.

 

 

Microsoft са добавили и поддръжка за функцията "Clipboard History", която както името подсказва ще ви покаже списък с неща, които сте копирали във вашия Clipboard, информира BetaNews. Aко изберете клавишната комбинация "Crtl+V" ще може да поставите последното съдържание, което сте копирали.

Историята на запазено съдържание включва 25 обекта, които се пазят в обновеното "Clipboard" меню. В това число влиза текст, линкове, снимки и др. Със сигурност тази функция ще се хареса на потребителите, които използват няколко различни устройства с Windows 10 и често синхронизират данните между тях.

Разполагате с възможността да изтриете обекти, които сте запазили в Clipboard, както и да изключите функцията от менюто с настройки. По-старите от тях ще се изтриват автоматично, когато добавяте нови и така се запазва актуалния лимит от 25 файла, който да съхранявате във вашия Clipboard.

На този етап функциите са налични единствено за разработчиците и вероятно ще станат част от предстоящ ъпдейт на Windows 10.

 

 

Oще от Digital: Windows 10 вече може да се преинсталира от облака