Дългоочакваната голяма актуализация на операционната система вече е достъпна за потребителите. Само преди часове ви съобщихме, че започна разпространението на Windows 10 May 2020 Update. Това е първият ъпдейт за настоящата година, който предлага редица подобрения и нови функции. 

Microsoft са се погрижили да променят и подобряват начина, по който работят ключови елементи от операционната система, включително на приложения като Calculator, Notepad и YourPhone. Оптимизациите на компанията също така обхващат персоналния асистент Cortana. 

Потребителите вече могат да извършват бързи търсения в приложението и да получат достъп до полезни данни за прогнозата за времето, актуалните новини и др. Възможностите за откриване на данни са един от основните акценти в новата версия на Windows 10.  

Предвидена е още поддръжка за Windows Direct X12 Ultimate са по-добър гейминг, както и доста новости в актуализирания браузър Microsoft Edge.  Eдна от специфичните особености на актуализацията е поддръжката на Windows Subsystem for Linux 2 (WSL2), съобщава BGR.

 

 

Потребителите ще могат да виждат информация за температурата на графичния процесор в лентата със задачите и да се възползват от променения "Network Status" портал. Устройствата с Windows 10 May 2020 Update също така са съвместими с Wi-Fi 6 технологията.

Разширени са възможностите на Windows Hello функцията, която е разработена като алтернатива на класическите пароли за логин. Windows 10 предлага възможност да използвате FIDO2 ключове за сигурност вече и в Azure Active Directory (AD) устройствата. 

Това ще позволи на повече потребители да се убедят в предимствата на технологията. Ако инсталирате актуализацията също така ще можете да възстановите операционната система до предишно състояние директно от облака. 

Използването на "Cloud Download" опция вече ще допълва "Local Reinstall" опцията, която бе налична и в предходните версии на Windows 10. Компанията препоръчва да имате бърза и стабилна връзка към интернет, ако решите да възстановите компютъра от облака. В този случай е възможно да изтеглите файлове с големина от над 4GB.

 

Още от Digital: Kак да спрем анимациите в Windows 10