Windows 10 Creators Update е името на следващия голям ъпдейт на платформата, който се очаква да е достъпен през март или април. Microsoft са подготвили редица изненади на своите потребители. Така например браузъра Еdge вече ще показва визуализации на отворените раздели. Необходимо е само да поставите курсора на мишката върху даден раздел, за да видите малък прозорец, на който е показано какво е съдържанието на страницата, предаде Engadget.

 

Мicrosoft Edge ще блокира по подразбиране Flash съдържанието от ненадеждни източници, което означава, че трябва да кликнете, за да го стартирате. Предстоящият ъпдейт включва и "Lower Blue Light" опция, която функционира по същия начин както Night Mode режимите на някои смартфони на пазара. Ако я активирате тя ще настройва автоматично цветовете така, че да не се натоварват излишно очите ви, което е доста полезно особено вечер.

 

С Windows 10 Creators Update потребителите ще могат да организират съдържанието в Start менюто в отделни папки. Предвидени са и допълнителни възможности за споделяне и откриване на приложения. Новата версия на платформата включва и Selective Screen Capture режим, който досега бе достъпен единствено за OneNote. Очакват ни подобрения в гласовата услуга Cortana и поддръжка за дисплеи с по-висока разделителна способност. Всички тези функции вече са част от тестовите Insider Preview версии на Windows 10.

 

Вижте как Windows 10 Creators Update ще позволи да забавим ъпдейтите за период от 35 дни