Windows 10 Creators Update е името на следващият голям ъпдейт на платформата. Неговата премиера за настоящите компютри на пазара ни очаква през март. Microsoft вече експериментират с много нови функции, с които да улеснят работата ни. Компанията ще обърне специално внимание и на системата на ъпдейти към Windows 10, която предизвика доста негативни коментари сред потребителите. Според данните на gsmarena вече ще разполагаме с повече възможности за контрол над актуализациите. 

 

Така например всеки от нас ще може да "паузираме" ъпдейтите за период от 35 дни. Въпросната функция вече е налична за потребителите, които използват тестовите версии на Windows 10 Creators Update. Tя е достъпна от Advanced Options менюто в Windows Creators Settings. Aко активирате тази опция платформата няма да инсталира никакви актуализации за горепосочения период. Все още не разполагаме с информация дали функцията ще може да се използва многократно на компютрите с Windows 10.

 

Tрябва да отбележим, че засега Microsoft eкспериментират с тази функционалност в Enterprise версиите на Windows 10. Предстои да видим дали тя ще стане част и от стандартните Home и Pro версии на Windows 10. Все пак е добре да знаем, че компанията е решила да промени агресивната си стратегия в разпространението на ъпдейти. Предоставянето на инструмент, с който можем да ги забавим за повече от един месец може да е полезно в много ситуации.

 

Вижте Windows 10 Creators Update ще може да се изтегли безплатно в началото на 2017г.