Мicrosoft потвърдиха, че следващия голям ъпдейт за Windows 10 ще се казва Creators Update. Собствениците на устройства с платформата ще могат да го инсталират в началото на следващата година. Както името подсказва тази актуализация ще е фокусирана изцяло върху създаването и гледането на съдържание на компютрите с Windows 10. Новият ъпдейт ще е е безплатен за потребителите, потвърдиха още от компанията, предаде VentureBeat.

 

Трите ключови компонента на Windows 10 Creators Update са поддръжка на триизмерни приложения и миксирана реалност, 4K гейминг и възможност за излъчване на живо на геймплея на любимите ви игри. Новият ъпдейт ще предложи и опции за по-бърз трансфер и споделяне на съдържанието с приятелите ни. Поддръжката за 3D например позволява да сканирате реални обекти и да ги запазвате като триизмерен модел на смартфона. След това можете да ги обработвате и реадактирате с новото мобилно приложение Paint 3D. 

 

Благодарение на него имате възможността да създавате собствени 3D модели, включително и такива в Minecraft. С течение на времето тази технология ще стане част от други популярни продукти на Microsoft. Windows 10 Creators Update позволява да сканирате 3D обекти и да ги използвате за създаване на собствени емотикони. Oпцията за стриймване на геймплея в реално време е другия акцент в предстоящия ъпдейт. Microsoft допълнително ще разкрият кога ще започнат разпространението му за компютрите с Windows 10.

 

Вижте как да инсталираме Windows 10 Anniversary Update