Днес можем да живеем няколко дни без храна и вода, но без интернет…трудно е да си го представим. Интернет ни е нужен постоянно – за работа, за забавление, за умните домове и автомобили. Въпрос - С какво свързвате думата Интернет? С редуващи се нули и единици?! Не, в съзнанието на повечето хора изплува рутер – устройството което разпределя интернет безжично към нашите смартфони, лаптопи, Smart  телевизори и други умни джаджи. В това свое видео ревю, екипът на Digital.bg ще ви покаже един най-добрите рутери които днес можем да намерим на пазара. Уважаеми дами и господа - D-Link  AC1900 MU-MIMO или казано за краткост DIR-878.

 

Какво означават всичките тези цифри и букви в името ще ви издадем след малко. Първо, нека погледнем какво има в кутията на устройството. В тази папка са гаранционната карта, инструкции за конфигуриране и едно картонче което в никакъв случай не трябва да изхвърляте.

 

 

Тук D-Link са ви дали името на рутера и индивидуалната му парола за достъп.

 

Това е самият рутер, а под него е захранването с два накрайника за европейски и американски стандарт.

LAN кабелът е плосък, с дължина от точно 1 метър. Чрез него можете директно да свържете настолният си компютър.

 

 

Дизайнът на рутера е много ефектен и разчупен, изцяло в стила който D-Link налагат в последно време. Черният корпус би паснал на всеки интериорен дизайн и поставен някъде хоризонтално или вертикално, не се набива на очи.

 

Джаджата позволява и двата вида монтаж, благодарение на тези две ушета. 4-те антени пък са със 180-градусова ротация и могат да се настроят така, че да покриват максимално добре голям периметър с помощта на 11AC Wi-Fi технология. Стените също не са проблем за качествената връзка. Рутерът е с 3x3 двубандов.

 

 

Да погледнем техническите параметри. Вътре в корпуса се крие 2-ядрен процесор с 880MHz честота. С негова помощ скоростта на връзката е още по-бърза от очакваното. Скоростите за пренос на данни са до 600Mbps на 2.4GHz и 1300Mbps на 5GHz. Друг маркер от пълното наименование на продукта е MI-MIMO. Благодарение на тази технология можете да сте сигурни, че ще получите максимална скорост на интернета, едновременно към всички свързани в мрежата устройства. Идеално решение за онлайн стрийминг.

 

 

Периферията на D-Link DIR-878 е максимално функционална. Върху гърба са 4 Gigabit LAN порта, основният Internet вход, Reset, WPS, W-Fi, захранване и бутон за активиране.

 

 

Към днешна дата цената на D-Link DIR-878 Wireless AC1900 в България е около 200лв.