Новата версия на мобилното приложение за устройствата с iOS вече е достъпна за безплатно изтегляне от App Store. Oсновното подобрение на актуализацията е поддръжката на две от ключовите функционалности на iPhone, а именно Face ID и Touch ID. През последните години тези системи се превърнаха в основният инструмент, който гарантира сигурността на личните ни данни в смартфоните на Apple. Така ще можете още по-лесно да отключвате WhatsApp от смартфона.

 

След като инсталирате версия 2.19.20 на мобилното приложение за iOS ще може да го активирате със сензор за пръстов отпечатък или лицево разпознаване. Интеграцията на тази функция е поредното доказателство за ангажимента на WhatsApp да гарантира максимална сигурност на потребителите си, предаде Mashable. Съобщенията в приложението са криптирани и потребителите могат да използват разнообразие от опции, с които да се предпазят, докато комуникират с любимите хора. 

 

 

Поддръжката за Face ID и Touch ID е сериозна стъпка напред за утвърждаването на WhatsApp в най-сигурното приложение за комуникация за смартфони. Ако искате да се възползвате от новата функция е необходимо да oтворите меню "Settings" и последователно да изберете "Аccount>Privacy and enable Screen Lock". Преместете слайдера на позицията "On".След това вече ще трябва да използвате пръстов отпечатък или лицево разпознаване, за да отключите WhatsApp и да се логнете в своя профил.

 

Oще от Digital: WhatsApp въвеждат нов лимит за изтриване на изпратени съобщения в приложението