Разработчиците на WhatsApp продължават да се борят усилено с разпространението на фалшиво съдържание между потребителите.

Вече бе представена функция, позволяваща да проверите в интернет дали дадена информация е легитимна. Успоредно с това WhatsApp въведоха ограничение за видео клиповете към статус ъпдейтите да бъдат не повече от 15 секунди в някои държави.

Така се следи още по-прецизно за неподходящите постове. Световната пандемия също така е причина за други промени в приложението, които са предназначение да улеснят максимално комуникацията между потребителите.

Значителният ръст в използването на приложения за видеоконференция са довели до идеята за увеличение на настоящия лимит за участници в груповите разговори.

В момента е възможно общо четирима потребители да се включат едновременно към видео чат. Предстоящият ъпдейт ще удвои тази стойност до осем души, съобщава wabetainfo.

По този начин WhatsApp ще се присъедини към други популярни платформи за комуникация като Google Meet, Zoom, Мicrosoft Teams и др., които предприеха специални действия, за да ни накарат да общуваме повече в условията на социална изолация.

 

 

Усилените тестове на новата функционалност са стартирали още в края на миналия месец.  WhatsApp са искали да се убедят, че потребителския интерфейс е достатъчно удобен за включването на осем участници в разговора.

Това е основното подобрение във версия 2.20.50.25 за iOS и 2.20.133 за устройствата с Android.

На този етап е необходимо и вашите събеседници да получат актуализацията, за да се възползвате от възможността за провеждане на групови разговори с до осем души в WhatsApp.

Най-вероятно разработчиците се нуждаят от още време, за да са готови с финалната версия на тази функция. След като получите ъпдейта ще трябва само да натиснете иконата за групово обаждане и от допълнителен панел имената на хората, които искате да поканите в разговора.

Със сигурност това подобрение ще накара повече хора да използват WhatsApp за комуникация с любимите си хора по време на пандемията. Вероятно в следващите дни функцията за видео разговори с до осем души ще е достъпна за всички потребители на Android и iOS.

Taка WhatsApp ще се опитат да отмъкнат потребители от конкурентни приложения като Zoom.

 

 

Още от Digital: Как да изберем безплатно приложение за видео конферентни разговори