WhatsApp е водещо мобилно приложение за комуникация, което обръща голямо внимание на сигурността на личната информация. Заглавието е собственост на Facebook и също така се възползва от интеграцията с другите продукти на компанията. Сега разбираме за още една интересна функционалност, която скоро може да стане част от публичната версия на WhatsApp, Нови данни на WABetaInfo разкриват, че вече се експериментира с добавянето на съобщения, които се изтриват автоматично след определен период от време.

 

Тази функционалност вече се предлага от мобилни приложения, но нито едно от заглавията не е толкова популярно колкото WhatsApp. Няма да е пресилено да кажем, че изчезващите съобщения са водещата причина за популярността на Telegram, което го превърна в хит сред потребителите. Именно заради това включването на подобна опция в WhatsApp има значение, тъй като приложението има внушителна потребителска база. Ако всичко върви по план вероятно скоро ще можем да изпробваме сами новата функция.

 

 

Този тип съобщения се изтриват автоматично след като бъдат прочетени или при изтичането на предварително зададен период от време. По този начин могат да са сигурни, че текста няма да попадне в чужди ръце. Сегашните експерименти вероятно означават, че няма да ни се налага да чакаме твърде дълго преди да може да изпробваме сами функцията за съобщения, които се изтриват автоматично. Това може да накара повече хора да изпробват WhatsApp и респективно да започнат да използват активно приложението.

 

Oще от Digital: Как да изпращаме снимки в WhatsApp от смартфона без да ги компресираме