WhatsApp получава значително повече софтуерни ъпдейти през последната година. По този начин потребителите разполагат с максимални възможности да общуват от смартфоните. Компанията продължава активно да работи над нови функционалности, с които можем да правим още повече неща, докато използваме WhatsApp.

Aко използвате активно мобилното приложение вероятно ще останете доволни от следващото интересно подобрение, което ни очаква. Вече са стартирали активни тестове с функция за транскрипция, която е в състояние да конвертира гласовите съобщения в текст. Това ще се случва локално, като разговорите няма да се изпращат и синхронизират със сървърите на WhatsApp и Facebook.

За да се постигне този ефект транскрипцията ще се извършва от "Speech Recognition" системата на Apple. По този начин iOS устройствата ще бъдат първите, които могат да се възползват от предстоящата функция, съобщава PocketNow.

 

 

Все пак WhatsApp планират и интеграция за Android, но на този етап няма данни колко време може да отнеме оптимизацията за мобилната платформа на Google. Функцията ще може да се активира от допълнителна "Transcript" секция в приложението. След като веднъж конвертирате съобщение по този начин няма да се налага да го правите отново.

Въпросното копие ще се пази във вашето устройство, ако решите да пуснете отново съответното съобщение. Системата за превод на гласови съобщения в текст в смартфоните все още има тестов характер. Необходимо е време, за да се подобрят максимално възможностите на функцията.

Тепърва ще разбираме повече за развитието на проекта и кога да очакваме интеграция за Android.

 

Още от Digital: 5 нови полезни трика за приложението WhatsApp (Видео)