WhatsApp е популярно приложение, което предизвика сериозно недоволство с новата си декларация за поверителност. Промени в условията за използване на услугата изискват споделянето на данни със сървърите на Facebook. Потребителите могат или да се съгласят, или да спрат да използват WhatsApp. Доста хора избраха втория вариант.

Независимо от това WhatsApp е водеща платформа за комуникация от смартфоните. На този етап не е възможно да използвате няколко различни акаунта от едно устройство. Разработчиците постоянно експериментират с нови функции, които тепърва да бъдат интегрирани към мобилното приложение. Вече са стартирали тестове с опция, която позволява да мигрирате чатовете между двете водещи мобилни операционна системи.

Това е само част от амбициозния план да се промени изцяло начина, по който работи WhatsApp на устройствата с Android и iOS. Според данните на wabetainfo интеграцията ще е част от следващата версия на приложението.

 

 

В момента е необходимо да използвате приложения на трети страни, за да мигрирате чатовете между двете операционни системи. Единственото изискване ще е да използвате последната версия на WhatsApp за iOS и Android. Все още не знаем колко време ще е необходимо на компанията да отстрани всички проблеми и да гарантира безпроблемно синхронизиране на информацията.

 

Oще от Digital: Милиони потребители на WhatsApp преминаха към Telegram заради споделянето на данните им с Facebook