Разнообразието от безплатни услуги за комуникация може дори да създаде объркване, а не да улесни потребителите. Световната пандемия въведе много рестрикции за свободното придвижване, но оказва благоприятно влияние върху платформите за видеоконференция. Така например Google Meet бе платен софтуер, но след избухването на кризата вече може да се използва свободно от всички.

Всяка една компания предприе различни мерки, с които да се възползва оптимално от ситуацията. Най-добрият пример за приложение, което постигна голям успех в контекста на пандемията е Zoom. Още в началото на годината платформата за видеоконференция се утвърди като хит в световен мащаб. Проблемите със сигурността и активните действия на брандове като Мicrosoft, Google и Facebook засили сериозно конкуренцията.

В полезрението ни често попадат заглавия Zoom, Google Meet, Мicrosoft Teams и Facebook Messenger Rooms и не обръщаме толкова внимание на WhatsApp. Това е атрактивна платформа, която също поддържа опция за безплатни видео разговори и е интегрирана в екосистемата от приложения, които предлага Facebook.

 

 

Съвсем скоро може да настъпи промяна в представата ни за възможностите, които предлага WhatsApp за свободна комуникация с любимите хора. Причината е, че разработчиците тестват полезна функция за провеждане на видео разговори от уеб версията на приложението. Това означава, че ще може да стартирате конферентна връзка от десктопа, независимо дали използвате Chrome, Opera, Firefox или Edge.

В този случай няма да се налага да инсталирате допълнително приложение, което е полезно, когато споделяте устройство с други хора. Опцията за стартиране на видеоконферентни разговори в WhatsApp Web ще улесни значително възможностите за комуникация в WhatsApp и ще засили конкуренцията със Zoom и конкурентните платформи.

Според информация на WABetaInfo в кратки срокове функцията ще е налична за всички потребителски профили. Компанията също така подготвя и премиерата на още няколко полезни инструмента, с които ще оптимизира работата на мобилната версия. По всичко личи, че ни очакват доста интересни новости в WhatsApp в предстоящите седмици.

 

Още от Digital: Нови функции ще улесняват управлението и изтриването на информация от WhatsApp