WhatsApp е водещо приложение за комуникация, което се използва активно от стотици милиони потребители по цял свят. Едно от големите предимства на заглавието пред неговите конкуренти е сигурната система за криптиране на съобщенията. Само след броени дни, обаче WhatsApp няма да може да се използва на голям брой устройства с Android и iOS. Причината е, че въпросните смартфони работят с твърде стари версии на най-популярните мобилни операционни системи.

 

Добре е да знаете, че от 1 февруари приложението няма да може да се използва на устройства с Android 2.3.7 и iOS 8, както и с предходни версии на платформите. На практика това означава, че милиони потребители няма да имат достъп до WhatsApp на смартфоните си след тази дата. Спирането на поддръжката е направено с цел да се подобри сигурността на потребителите и да се гарантира, че получават най-доброто от WhatsApp, съобщава Mirror.co.uk.

 

 

Решението на WhatsApp не е изненадващо, тъй като Android 2.3 бе представена преди почти десетилетие. В същото време iOS 9 захранва няколко поколение смартфони, включително и iPhone 4s. Вече се провеждат усилени тестове с новия Dark Mode режим в приложението, който скоро ще е достъпен за всички потребители. Ако използвате устройство с по-стара операционна система разполагате с още малко време преди да спре официално поддръжката на WhatsApp.

 

Още от Digital: Какво да направим, ако WhatsApp не работи