Водещите платформи за смартфони предлагат разнообразна колекция от приложения за прогноза за времето. Благодарение на тях можем винаги да сме информирани за изненадите, които ни е подготвила природата. Френския стартъп Wezzoo разработва интересен продукт, който се казва Oombrella. Както името подсказва това е смарт чадър, който може да ви информира кога ще вали. По този начин никога повече няма да бъдете изненадани от капризите на времето, предаде Mashable.

 

 

Интелигентният чадър използва специално мобилно приложение, с което праща нотификация на смартфона ви. Информацията се генерира от различни източници, за да бъде максимално прецизна. Ако вече сте излезли от вкъщи и получите уведомление, че ще започне да вали скоро можете да се върнете и да вземете Oombrella със себе си. Във вътрешността на смарт чадъра има вграден сензор, който му позволява да измерва температура и влажността и показва тази информация на дисплея на смартфона.

 

 

Финалната версия на продукта ще е готова до няколко седмици. Данните за това бяха потвърдени от създателите му на изложението CES 2017. Потребителите ще разполагат с възможността за избор на три различни цвята: Shiny, Black и White. Продажбите на Ооmbrella стартират на по-късен етап от годината на цена от $79. Този продукт е поредното доказателство как модерните технологии улесняват ежедневието ни.

 

Вижте как да разберем каква ще е прогнозата за времето след една година