Western Digital (WD) са един от лидерите в разработването на SSD дискове за лаптопи и компютри в технологичната индустрия. Компанията представи официално новото си поколение WD Blue 3D NAND SATA SSD и SanDisk Ultra 3D SSD дискове, които както името им подсказва използват 3D NAND технология. При този метод различните флаш модули са подредени в множество отделни слоеве. Технологията бе представена първо във Samsung 850 Pro.

 

Oсновното предимство на 3D NAND е, че позволява да се използват повече модули на същото пространство, което увеличава вграденият капацитет за съхранение на данни. Така технологията гарантира компактни размери и повече памет на по-достъпна цена, предаде CNet. Новата серия SSD-та на Western Digital включва първите модели в света, които разполагат с 64 отделни слоя. Припомняме ви, че в момента най-скъпите SSD дискове на производителите имат 32-слойна структура. 

 

Oфициалните данни разкриват, че Western Digital ще продават на пазара с 250GB, 500GB, 1TB и 2ТВ памет в стандартна 2.5-инчова конфигурация. Скоростта за четене на информация е 560MBps, а при запис достига до 530МВps. Новите SSD дискове ще се продават с допълнителна гаранция за период от три години. Oчаква се те да са достъпни на пазара до края на третото тримесечие на годината. Цените започват от $99.99.

 

Вижте как бъдещите SSD дискове ще станат още по-бързи