Вече ви информирахме, че Western Digital купува SanDisk за $16 млрд., като това придобиване вече бе финализирано и сега ставаме свидетели на премиерата на един от първите им съвместни продукти на пазара. Компанията с официално изявление се похвали, че е успяла да създаде най-бързата microSD карта памет в света с 256GB памет, която се казва SanDisc Extreme microSDXC UHS-I. Бъдещите ѝ собственици могат да очакват скорост за четене на информация от 100MBps, докато при запис на данни тази стойност е 90MBps, което я прави подходящ избор за пренос на файлове с големи размери.

 

Според данните потребителите ще могат да запишат еквивалента на 4 часа видео с 4K резолюция и може да намери място в мобилните устройства, но също в набиращите популярност дронове, фотоапарати, екшън камери и други джаджи. Western Digital уточниха, че смятат да стартират продажбите на най-бързата microSD карта с 256GB памет на пазара през последното тримесечие на годината, като цената ще бъде приблизително €180. Успоредно с това компанията представи официално и новата SanDisk Ultra microSDXC UHC-1 Premium Edition, която е предназначена предимно за таблетите и смартфоните с Android.

 

Tози модел също така има вграден капацитет за съхранение на информация от 256GB, което е достатъчно да запазите на нея 24 часа видео клипове във Full HD резолюция, като можете да очаквате скорост за трансфери от 95MBps. По този начин бихте могли да качите еквивалента на 1200 изображения за по-малко от 60 секунди, a нейните продажби на пазара се очаква да стартират на пазара още през август. Ако се интересувате от SanDisk Ultra microSDXC UHC-1 Premium Edition е добре да знаете, че в Европа тя ще може да се купи на цена от €135.

 

Вижте как да изберем microSD карта